Tgrt Haber
23 Ocak 2022 17:26

Kar fırtınası yurdu esir aldı: D100 Bolu Dağı Geçişi trafiğe kapatıldı

Türkiye genelinde kara kış etkisini gösteriyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok bölgede trafikte aksamalar yaşanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, D100 Bolu Dağı geçişinin kar nedeniyle çift yönlü olarak taşıt trafiğine kapatıldığını açıkladı. Kar sebebiyle birçok ille bağlantısı kesilen Konya'da da karayolları ve belediye ekipleri ulaşımdaki aksaklığı gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar fırtınası yurdu esir aldı: D100 Bolu Dağı Geçişi trafiğe kapatıldı
Karayolları Genel Müdürlüğü,D100 Bolu Dağı Geçişi

Türkiye genelinde yoğun kar yağışı ve soğuk hava etkisini devam ettiriyor. Bazı bölgelerde kar nedeniyle kazalar meydana gelirken tedbirler de alınmaya başlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü yeni bir karara imza attı.

Twitter'dan açıklama yapan Karayolları Genel Müdürlüğü, "D100 Bolu Dağı Geçişi'nin yoğun kar yağışı olması nedeniyle her iki yönde tüm taşıtların trafiğine kapatılmıştır" dedi.

Kar fırtınası yurdu esir aldı: D100 Bolu Dağı Geçişi trafiğe kapatıldıKar fırtınası yurdu esir aldı: D100 Bolu Dağı Geçişi trafiğe kapatıldı

.

İKİ YÖNLÜ İZİN VERİLMİYOR

Yoğun kar, D-100 kara yolunun Abant Kavşağı, Bakacak, Seymenler ve Karanlıkdere mevkilerinde etkili oluyor. Elmalık mevkisinde uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, yoğun kar ve buzlanma nedeniyle yolun ulaşıma kapanmaması için tırların iki yönlü Bolu Dağı geçişine izin vermiyor.

Ekipler tarafından çevrilen tırlar, yol güzergahlarında bulunan dinlenme tesislerine ve tır parklarına yönlendiriliyor. Bazı tırlar ise yol güzergahına park ederek geçiş izninin verilmesini bekliyor.

Kar kalınlığının 1 metreye yaklaştığı bölgede, Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması sürüyor. Yoğun karın etkili olduğu Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde de ulaşım normal olarak sağlanıyor.

TOKAT-SİVAS KARA YOLU

Tokat-Sivas kara yolu, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle her iki yönde de ulaşıma kapandı. İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Tokat kent çıkışı ile diğer taraftan Çambıbel geçidinden itibaren araçların geçişine izin vermiyor. Araç kuyruğu oluşan yolda trafik ve Karayolları ekipleri, yolun ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kar fırtınası yurdu esir aldı: D100 Bolu Dağı Geçişi trafiğe kapatıldı
Tokat-Sivas kara yolu, etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle her iki yönde de ulaşıma kapandı.

SİVAS-MALATYA KARA YOLU 

Malatya'da etkisini sürdüren kar, trafikte aksamalara neden oluyor. Yoğun kar ve tipi dolayısıyla Malatya-Sivas kara yolu çift yönlü trafiğe kapandı.  Sivas'tan Malatya istikametine gelen araçlar Kangal ilçesi girişinde, Malatya'dan Sivas'a seyreden araçlar ise Hekimhan'da trafik polislerince bekletiliyor. Karayolları ekipleri, yolu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

KONYA'DA ANTALYA KARA YOLU

Konya'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle trafiğe kapatılan yollardaki çalışmalar sonucu Antalya kara yolu dışında şehirlerarası tüm yollar trafiğe açıldı. 

Kentte gece saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipinin etkisini artırması nedeniyle bölge trafik ekipleri tarafından Konya-Ankara, Konya-Aksaray, Konya-Antalya, Konya-Afyonkarahisar, Konya-Isparta, Konya-Adana ve Konya-Karaman kara yollarının tamamında tüm araç geçişlerinin durdurulmasının ardından karayolları ve belediye ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...