Tgrt Haber
22 Nisan 2016 19:09

DAEŞ'in kaçırdığı askerin fotoğrafı yayınlandı

DAEŞ bu ay yayınladığı Konstantiniyye dergisinde geçen sene kaçırdığı Türk askeri Serter Taş’ın resimlerini yayınladı.

DAEŞ'in kaçırdığı askerin fotoğrafı yayınlandı
daeş, asker,

DAEŞ, Suriye’nin Rakka kentinde Türkçe olarak aylık yayınladığı Konstantiniyye dergisinin son sayısında, geçen sene Kilis sınırında kaçırdığı Iğdır nüfusuna kayıtlı 22 yaşındaki Türk askeri Serter Taş’ın fotoğraflarını yayınladı. DAEŞ, Rakka kentindeki bir hapishanede tuttuğu  askerle yaptığı röportajı bir sonraki sayıda yayınlayacağını belirtti. Dergide askerle yapılan röportaj konularının başlıklarına da yer verildi.

NE OLMUŞTU?

DAEŞ, Türkiye’de tutuklu olan militanlarının serbest bırakılması ve Türkiye’nin kendilerine yönelik operasyonları durdurması için 1 Eylül’de 1 Türk askerini şehit etmiş ve 1 askeri de kaçırmıştı. Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan Taş, yaralanmasının ardından 18:00 sularında Türkiye sınırına gelen DAEŞ militanları tarafından silahıyla birlikte kaçırılmıştı. Genelkurmay Başkanlığı ve Kilis Valisi, Taş’ın kayıp olduğunu açıklamış  ve askerin DAEŞ tarafından kaçırdığı öğrenilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...