Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Nisan 2019 08:18

Daha ilk günden rezalet

Doğu ve G.Doğu’da halkın tokadını yiyen PKK’nın siyasi uzantısı HDP yine de akıllanmadı! Çukur partisi, işe teröristleri överek başladı.

Daha ilk günden rezalet
hdp,diyarbakır

Diyarbakır’da yerel seçim sonuçlarını kutlamak için terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP tarafından düzenlenen program skandal görüntülere sahne oldu. Bölücü örgüt PKK’yı ve teröristleri övücü sözde marş okuyan HDP’liler, ölen hainler için “saygı duruşunda” bulundu.

Terör örgütü PKK’ya finansörlük yaptıkları için birçok HDP’li belediyeye İçişleri Bakanlığı tarafından tek tek kayyum ataması yapılmıştı. 31 Mart’ta yapılan mahallî seçimlerden sonra HDP’de değişen bir şeyin olmadığı ortaya çıktı. Kayyum atanan belediyelerden biri olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde başkanlığa resmî olmayan sonuçlara göre, HDP’li Adnan Selçuk Mızraklı seçildi. HDP İl Binasında gerçekleştirilen kutlama programına, Mızraklı ve ilçe belediye başkanları katıldı. Programda terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılırken, ölen teröristler için “saygı duruşunda” bulunuldu ve terör örgütünü övücü sözde marş okundu. Mızraklı, yaptığı konuşmada, seçimleri geride bıraktıklarını ve halkın başarısını kutlamak için toplandıklarını söyleyerek “31 Mart sürecini birlikte başardık ve beraber kazandık. Geçmişin enkazlarını kaldırıp şehrimizi güçlendireceğiz. Maddi ve manevi tüm gücümüzle yereldeki sorunlarımızı çözeceğiz. Birlikte kazandık ve başaracağız” ifadelerin kullandı. Programa, HDP Diyarbakır milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Salihe Aydeniz, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve partililer katıldı.

Daha ilk günden rezalet

SKANDALA SORUŞTURMA
Skandal görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Başsavcılık, HDP tarafından il binasında gerçekleştirilen toplantıda silahlı  terör örgütü ve teröristleri öven sözde örgüt marşının okunması, ölen teröristler için saygı duruşunda bulunulması, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılması ve terör örgütü ile teröristleri öven söylemlerde bulunulması nedeniyle soruşturma başlattı. Başsavcılıkça, kesin olmayan sonuçlara göre, HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mızraklı, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen hakkında terör suçundan yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirilen program tüm yönleriyle incelemeye alındı.

YPG/PKK’DAN AFRİN TEHDİDİ
HDP’nin sırtını  dayadığı terör örgütü YPG/PKK elebaşlarından Aldar Halil,,ABD merkezli Defense Post haber sitesine yaptığı açıklamada, Afrin ile ilgili tehdit içerikli iddialarda bulundu. Halil, “Bagoz’dan sonra Afrin için operasyon planı var mı” sorusuna “Afrin’in kurtarılması Bagoz’a bağlı değil. Bize göre, o bir strateji, bir hedef. Şimdi verilecek bir karar değil” cevabını verdi. “Birkaç grup Afrin içerisinde gizlice kaldı ve günlük askerî operasyon düzenliyorlar” diyen terörist elebaşı, şu ifadeleri kullandı: Tabii olarak mevcut gelişmelerden faydalanmaya, operasyonları geliştirmeye, Afrin’in özgürleştirilmesine doğru operasyonları hızlandırmaya çalışıyoruz.
 Halil, DEAŞ’ı Bagoz’dan çıkarmalarının Afrin’e yönelik planlarını kolaylaştırdığını öne sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...