Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Şubat 2015 14:14

Damda elektrik üretti!

İş makinesi operatörü, elektrik üretimi sağlayan bir mekanizma geliştirdi. Çalışmalarını hayvan damında yapan işçi geliştirdiği düzeneğin patentini de aldı

Damda elektrik üretti!
elektrik üretti, patent, yurdum insanı, haber, buluş,

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde yaşayan Yakup Ceylan, masrafsız elektrik üreten bir mekanizma geliştirdi. Kepçe operatörlüğü yapan Ceylan, görevi gereği şantiyelerde yaşadığı elektrik kesintilerinin kendisini böyle bir buluş yapmaya sevk ettiğini söyledi. Sürekli elektrik enerjisini nasıl elde edebileceğini sorgulayan Yakup Ceylan, geliştirdiği mekanizma ile bunu başardığını anlattı.
Ceylan, "Geliştirdiğim mekanizmayı basitçe anlatmak gerekirse, 3 kilowatt akü, invertör, 3 beygir gücündeki motorumla 3 kilowatt elektrik üretebilen ve bunu şarj dinamosu ile besleyen bir düzenek geliştirdim. Bunun patentini aldım. Çalışmalarımı da ağabeyime ait hayvan damında yaptım. Hatta arkadaşlarımı da usta olarak çalıştırdım. İnvertörden çıkan fişle 3 kilowatt gücündeki motoru çalıştırarak, 3 kliowatt elektrik üretiyorum. Şarj dinamosu ile aküyü geri besliyorum. Bunun ekstra bir masrafı yok. Sadece 5 bin lira civarında malzeme masrafı oluyor. 5 bin lira masraf eden herkes bir daha elektriğe para ödemez" dedi. 
Hayvan damında geliştirdiği mekanizmayı çalıştıran Ceylan, kendi ürettiği elektrik ile ampulü yaktı. Geliştirdiği sistemin elektrikli bir çok aleti çalıştırabileceğini söyleyen Ceylan, "2011 yılının Ocak ayında patent kuruluna geliştirdiğim sistemi teslim ettim. Patent kurulu ile bütün resmi işlemleri yaptım. Maksadım bu mekanizmayı daha da geliştirmek. Bir kişi ya da bir kurum yardım ederse kabul edebilirim" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...