Tgrt Haber
12 Haziran 2014 20:35

Davutoğlu, 'Rehineler daha güvenli bir noktada'

Dışişileri Bakanı Ahmet Davutoğlu Musul'daki Türk rehinelerle ilgili açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskında rehin alınanların daha güvenli bir noktada olduklarını söyledi.

Davutoğlu, 'Rehineler daha güvenli bir noktada'
Davutoğlu, Önümüzde önemli bir süreç var, bugün,haber,

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Musul'daki gelişmelere yönelik muhalefet partileriyle yaptığı görüşme sonrası konuştu. “Bu mesele herhangi bir siyasi ihtilaf konusu değildir. Türkiye’nin hem ali menfaatleri açısından ama en önemlisi de şuanda Musul’da bulunan Dışişleri mensuplarımız, diğer mensuplarımız, vatandaşlarımızın can güvenliği açısından hayati bir konudur. Siyasi ihtilaflar, görüş ayrılıkları olabilir ama böylesine önemli bir konuda hepimizin ulusal birlik bilinci ve vatandaşlarımızın can güvenliği açısından olayların değerlendirilmesi önemlidir. Burada bir kez daha bugün ziyaret ettiğim sayın Genel Başkanlara, bütün partilere, siyasi parti temsilcilerine ve özellikle Grup Başkan Vekillerine anlayışları için teşekkür ediyorum. Çünkü son derece hassas bir süreç. Takdir edersiniz ki kamuoyunda bu tür hassas konularda çok fazla açıklama yapmak, detaylara girmek doğru olmayabilir.” Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na  düzenlenen baskında rehin alınanların daha güvenli bir noktada olduklarını  söyledi. Davutoğlu'nun konuşmasından diğer satırbaşları:
- Tüm vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti'ne güvensinler.
- Rehin vatandaşlarımızın sağlıklarıyla ilgili şu anda olumsuz bir durum yok.
- En kısa zaman da güzel ve hayırlı bir haber alma gayretindeyiz.
- Bizim yapacağımız açıklamalar dışındaki söylentilere itibar edilmemeli.
- Bütün siyasi partilere, anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum.
- Elimizdeki bütün bilgileri detaylarıyla muhalefetle paylaştım.
- Kurtaracağımız vatandaşın sesini duymadan açıklama yapmayız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...