Tgrt Haber
20 Mart 2014 20:50

Davutoğlu'ndan saldırı açıklaması 'Allah bunlara fırsat vermesin'

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Niğde'deki güvenlik güçlerine saldırıya ilişkin, 'Tam da seçim öncesi böyle komplolarla, provokasyonlarla bizlere zarar vermek isteyenlere Allah fırsat vermesin.' dedi.

Davutoğlu'ndan saldırı açıklaması 'Allah bunlara fırsat vermesin'
dışişleri bakanı, ahmet davutoğlu, Niğde güvenlik güçleri, 30 Mart yerel seçimleri, provokasyon, İç Politika haberleri, İç Politika,

Ahmet Davutoğlu,  "Bunun çözümü 75 milyonun omuz omuza durmasıdır. Bizim hedefimiz budur. Ağrı'dan Edirne'ye, Hakkari'den Muğla'ya, Konya'dan Artvin'e kadar her yerde kardeşliği ihdas etmek" dedi. Seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın ilçelerini gezen Davutoğlu, Bozkır mitinginin ardından partisince Akören ilçesinde düzenlenen mitingde halka hitap etti. Davutoğlu, 30 Mart'ın sadece mahalli seçim olmadığını, yaşanan olayların bu seçimin önemini daha da artırdığını söyledi. Konuşması sırasında elindeki mikrofonun arızalanması üzerine Davutoğlu, "Benim sesim, gönlümden geliyor. Dolayısıyla size gönlümden hitap ediyorum. Gönülden gönüle konuşanlar için mikrofona da tercümana da gerek yok. Biz sizinle Allah'ın izniyle gönülden gönüle, Mevlana'nın diliyle konuşuruz" şeklinde konuştu.
Geçmişte başörtüsü yasağı nedeniyle genç kızların üniversite kapılarında mağdur edildiğini ifade eden Davutoğlu, bu yasakları kendilerinin kaldırdığını, bundan sonra hiç kimsenin inancı nedeniyle hakarete maruz kalmayacağını anlattı. "Dünyanın her yerinde tüm kardeş halklara yardım eden dış politikamızdan memnun musunuz?" diye soran Davutoğlu, "Evet" cevabı üzerine "O zaman ben de size söz veriyorum, sizin bize verdiğiniz emaneti en iyi şekilde yerine getireceğiz" dedi.
Ahırlı ilçesi ziyareti
Ardından Ahırlı ilçesine geçen Davutoğlu, burada partisince düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart'ta Ahırlı'da rekor oy beklediklerini söyledi. Ankara'da 12 yıldır başta Başbakan olmak üzere tüm AK Parti kadrosunun bu ülkenin onuru için çalıştığını
Yalıhüyük ilçesi ziyareti
Daha sonra Yalıhüyük ilçesine geçen Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, vatanın herhangi bir yerinde, herhangi bir vatandaşın gözünde bir damla yaş dökülmesinin kendisini uykusuz bıraktığını dile getirdi. "İslam aleminin herhangi bir yerinde üzüntü hasıl olsa o gece uyku bize haram olur" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti: "Bugün 3 şehidimiz var. Allah onlara rahmet etsin. Allah bir daha bu acıyı ne herhangi bir ailemize ne de vatanımıza göstersin. Tam da seçim öncesi böyle komplolarla, provokasyonlarla bizlere zarar vermek isteyenlere Allah fırsat vermesin. Bunun çözümü 75 milyonun omuz omuza durmasıdır. Bizim hedefimiz budur. Ağrı'dan Edirne'ye, Hakkari'den Muğla'ya, Konya'dan Artvin'e kadar her yerde kardeşliği ihdas etmek. Allah bu kardeşliğimizi daim etsin."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...