Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2016 03:46

Davutoğlu'nu tehdit eden zanlı hakkında karar

Ahmet Davutoğlu Erhan Yiğit adlı kişi tarafından tehdit edildi. Mahkemeye sevk edilen Yiğit denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Davutoğlu'nu tehdit eden zanlı hakkında karar
davutoğlu, tehdit,

Ahmet Davutoğlu için son dakika haberi geldi. Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, bugün katıldığı bir cenaze namazı sırasında yanına yaklaşan Erhan Yiğit adlı kişi tarafından tehdit edildi. Mahkemeye sevk edilen Yiğit, her hafta karakola imza vermesi şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre ünlü mimar Turgut Cansever'in eşi Nilüfer Cansever'in cenaze namazına katılmak için saat 13:15'de Fatih Cami'ne gelen Ahmet Davutoğlu, onu selamlayarak yanına yaklaşan, hatta elini sıkan Erhan Yiğit, tarafından ölümle tehdit edildi.

Davutoğlu'na yönelik, "Şimdi sen beni öldür yoksa ben seni öldüreceğim"şeklinde sözler sarfeden Yiğit, koruma polislerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi.

Davutoğlu'nun yakın koruma ekibi tarafından yakalayarak emniyet yetkililerine teslim edilen şüpheli önce polis merkezine götürüldü ardından adliyeye sevk edildi.

"Başkanlığını yaptığım kongrede beni engellediniz dedim"

Fatih'te bulunan Şehit Tevfik Fikret Erciyas Polis Merkezi'ne götürülerek ifadesi alınan Erhan Yiğit, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Elleri kelepçeli ve üzerinde 'Ben Türküm' yazılı siyah bir tişört olan zanlı, kendisini polis merkezi önünde bekleyen gazetecilerin Davutoğlu'nu neden tehdit ettiği yönündeki soruları üzerine, “Tehdit değil. Başbakan beni önledi dedim. Tehdit yok. Rahat ol. 1 Kasım seçimlerinde neden benim başkanlığını yaptığım kongrede beni engellediniz dedim. Öldürme tehdit yok. Önlediniz dedim" diye konuştu.

Tehdit suçundan aranması çıktı

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na girişte Erhan Yiğit "Neden tehdit ettiniz?" sorusu üzerine "Vatan sana canım feda" şeklinde cevap verdi. Piskolojik sorunları olduğu iddia edilen Yiğit'in daha önce de tehdit suçundan aranması olduğu öğrenildi.

Yiğit savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edildi.

Serbest bırakıldı

Erhan Yiğit, her hafta karakola imza vermesi şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Ancak başka bir dosyası nedeniyle akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti istenen Yiğit'in Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edileceği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...