Tgrt Haber
13 Ekim 2014 20:54

DBP Diyarbakır il başkanı açlık grevine başladı

DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Kobani'ye yardım koridoru açılması talebiyle ilgili yürüyüş izni alamayınca açlık grevine gitti.

DBP Diyarbakır il başkanı açlık grevine başladı
açlık grevi, dbp, kobani, Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır İl Başkanı, İç Politika haberleri, İç Politika,

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH)üyelerinin Kobani'de yardım koridoru açılması talebiyle AK Parti il başkanlığına yürümek isteklerine polisin izin vermemesi üzerine açlık grevine başladı.

Diyarbakır'da aralarında DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de bulunduğu DÖKH üyesi yaklaşık 50 kadın, 'Kobani'de yardım koridoru açılsın' talebiyle merkez Kayapınar İlçesi'ndeki Park Orman'da toplanıp AK Parti il başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Önlem alan polisler, kadınların yürüyüşe izin vermeyince kadınlar parkta oturma eylemine başladı.

İl Başkanı Zümrüt ise kendisinin açlık grevine başladığını belirterek, amaçlarının AK Parti binası öne giderek taleplerini dile getirmek olduğunu söyledi. Zümrüt, şöyle dedi:

"Taleplerimiz de Kobani'de insani bir koridorun açılmasıdır. Bu kent ve Türkiye'nin her yerinde, en ufak demokratik bir tepkiyi gösterme noktasında karşımızda çevik kuvvet, TOMA'lar ve çok ciddi bir güç karşımıza yıkılıyor. Eylemimizin kararını neredeyse kendileri verecek. Bunlar ne yasada ne de hukukta var. Nede insani anlamda kabul edilebilir bir durum değildir. Biz burada yürütülmedik. Diyarbakır'ın bütün emniyeti bu parkın etrafını sardı. Biz de tepki olarak burada oturuyoruz. Ya bu yol açılacak AKP il binası önünde bu açıklamayı yapacağız. Ya da biz buradan kalkmayacağız. Sesimiz çıktığı kadarıyla ve biz taleplerimizi dillendireceğiz. Talebimiz de AKP il binasının için de olacaktır. Ya bu açılacak ya da kendileri bilirler. Tüm kamuoyuna biz bunu duyurmak istiyoruz. Artık mevcut tepki, bunların baskısı ve şiddeti bir yerde teşhir edilmesi gerekiyor. Ama ne yazıkki bu konuda gün ve gün şiddet, baskı artıyor. En ufak bir tepkiye karşı kendileri. Hem hukukçu, savcı, hakim olmuşlar. Hem de Türkiye halklarının siyaset kaderini belirleyebilecek kadar güç görmeye başladılar. Biz bunu kabul etmiyoruz bir halkın demokratik taleplerinin önün de engel nedir yani. Sormak istiyoruz. Bugün Türkiye'de ki iktidar kimdir AKP'dir. Bir talep varsa talebin muhattabı AKP'dir."

'AÇLIK GREVİNE BAŞLADIM'

Tepki olarak açlık grevine başladığını açıklayan Zümrüt, "Tepki olarak ta buradan kalkmayacağım. Burada açlık grevine giriyorum. Bu benim kişisel kararımdır. Ben bu kişisel kararımın arkasındayım. Ya burası açılacak. Biz AKP il binasında tüm kadın arkadaşlarla çağrı yapıp bir açıklama yapacağız. Bu Diyarbakır kadınlarının talebidir. Yada kesinlikle ben buradayım, açlık grevine giriyorum. Diğer arkadaşlarımız kendi iradeleridir. Katılmak isteyen katılır. Katılmak istemeyen de katılmaz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...