Tgrt Haber
20 Haziran 2022 15:52 - Güncelleme : 20 Haziran 2022 16:25

Polise yumruk atan Salihe Aydeniz için komisyon toplanıyor: Kritik gün perşembe

Son dakika haberi: İstanbul Kadıköy'de polise yumruk atan DBP'li Salihe Aydeniz'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyon perşembe günü toplanıyor.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
Polise yumruk atan Salihe Aydeniz için komisyon toplanıyor: Kritik gün perşembe
Polis,Tokat,DPB,Salihe Aydeniz,Milletvekili

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yasadışı gösteride polis memuruna yumruk atan Diyarbakır Milletvekili DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz’e yönelik tepkiler hala çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Aydeniz'in skandal harketi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ihanetin bedelinin hukuk önünde sorulmasının takipçisi olacağız. Süratle dokunulmazlığının kaldırıp bunların bu kutlu çatı altında yer almalarının mümkün olmadığını bizler ortaya koyuyoruz" ifadeleri kullanarak sert bir şekilde tepki göstermişti.

KRİTİK GÜN PERŞEMBE

Gelen son dakika bilgisine göre Salihe Aydeniz'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin karma komisyon perşembe günü toplanıyor.

SİCİLİ KABARIK ÇIKTI

2018’de HDP’den Diyarbakır Milletvekili seçilen Aydeniz hakkında TBMM’de 80 fezleke bulunuyor. Bu fezlekelerin 57’si “terör örgütü propagandası yapmak”, 24’ü “suçu ve suçluyu övmek”, 15’i “toplantı ve gösteri yürüyüş kanununa muhalefet”, 12’si “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik”, 7’si “görevi yaptırmamak için direnmek”, 2’si “silahlı terör örgütüne üye olmak”, 2’si “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, diğer üçü de “Cumhurbaşkanı’na hakaret”, “suç işlemeye alenen tahrik” ve “kamu görevlisinin görevini yapmasına engel olmak” suçlarından düzenlendi.

POLİSİN ELİNİ ISIRDI

Salihe Aydeniz’in, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın talimatıyla Erbil’de yapılacak olan sözde Ulusal Kürt Konferansı’yla ilgili ön görüşme yapmak için 20 Temmuz 2013’te Habur Kara Hudut Sınır Kapısı’ndan Irak’a çıkış yaptığı da belirlendi. Operasyonlarda öldürülen teröristlerin cenazelerine katılan Aydeniz’in, PKK yanlısı oluşumlar ile çeşitli sivil toplum örgütlerini bir çatı altında toplamak için oluşturulan DTK’nın başkanlık divanında olduğu da tespit edildi. Kadıköy’deki yürüyüş Aydeniz’in polisleri hedef alan ilk saldırısı da değil. 13 Şubat 2019’da Van İpekyolu’nda “Terörist başı Abdullah Öcalan” için düzenlenen kanunsuz gösteride sahne alan Aydeniz, bir kadın polise saldırmıştı. Aydeniz, gösteriye müdahale eden kadın polis memurunu elinden ısırıp yaralamıştı.

Kaynak: TGRT Haber, Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...