Tgrt Haber
24 May 2021 11:04

DEAŞ'ın bombacısı İstanbul'da yakalandı

ABD istihbaratı tarafından aranan terör örgütü DEAŞ'ın bombacısı Mustafa Abdulvahap Sofi Mahmut, İstanbul'da düzenlenen operasyon sonucu yakalandı.

DEAŞ'ın bombacısı İstanbul'da yakalandı
deaş,bombacı,terörist,operasyon

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda kritik bir isim yakalandı. ABD ve Türkiye'deki kurumlarda saldırı hazırlığı yapan, Amerikan istihbaratı tarafından her yerde aranan DEAŞ'lı terörist Mustafa Abdulvahap Sofi Mahmut, İstanbul Emniyeti'nin takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.

DEAŞ'ın bombalarını hazırlayan isim

1999'da Mısır'da doğan Sofi Mahmut, Suriye'ye giderek DEAŞ'a katılmış ve kaldığı terör kamplarında bomba konusunda uzmanlaşmıştı.

Örgüt üyelerine bomba yapımını anlatan terörist, eylem yapılacak ülkelerde kullanılacak patlayıcıları hazırlayan kritik isimdi.

Suriye'den ayrılıp Mısır'a geçen Sofi Mahmut, son olarak Türkiye geçti ve internet üzerinden teröristlere bomba yapımı konusunda dersler vermeye devam etti.

Türk ve ABD kurumlarına saldırı planı

ABD istihbaratının yakından izlediği teröristle ilgili bilgileri Türk yetkililerle paylaşması üzerine istihbarat ve terörle mücadele polisleri harekete geçti.

Esenyurt'ta yakalandı

Güvenlik görevlileri ve sivillere yönelik eylem planı yapan terörist, bağlantılı olduğu 3 kişiyle beraber Esenyurt'ta kaldığı evde yakalanarak tutuklandı.

22,5 yıl hapis cezası istendi

Bombacısı ve 3 şüpheli hakkında iddianame düzenleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 şüpheli hakkında silahlı terör örgütü yöneticiliği ve üyeliğinden 22,5 yıla kadar hapis cezası istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...