Tgrt Haber
07 May 2015 17:37

Define aramak için komşusunun evini kazdı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir evin altında tarihi eser bulmak için yıllardır kazı yapan şahsılar hedeflerine ulaşamadan yakalandı.

Define aramak için komşusunun evini kazdı
define, ev

İzmit Terzibayırı Mahallesi Kaymaz Sokakta ikamet eden A.S. evinin altında define olabileceğini düşünerek yıllar önce kazmaya başladı. Kendi evinin altını tamamen kazan A.S., komşusunun evinin altını da kazmaya başladı. Bir yılı aşkın süredir evin altını kazan A.S. ve yakınları komşusunun evinin altını da kazmaya başlayınca evlerde sallanmalar başladı. Gece uyudukları sırada evleri sallanan ve çıkan seslerden çocukları korkunca komşuları durumu hemen polise bildirdi.
Olay yerine gelen polis ekipleri kazı yapılan evi ablukaya aldı. Araştırmalarını yapan polis ekipleri gerekli iznin alınmasıyla eve girerek kazı yapılan alana ulaştı. Kazı yapıldığı gerekçesiyle polis evi mühürledi. Uzun zamandır kazı yapan şahısların, herhangi bir tarihi eser ya da defineye ulaşamadıkları anlaşıldı. Evden kaçan ev sahibi ile kazıda yardımcı olan çocukları olaydan sonra kayıplara karışırken polis yakalanmaları için soruşturma başlattı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...