Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2022 12:32 - Güncelleme : 03 Temmuz 2022 13:09

'Demir Yumruk'la çökertilen çetenin kirli oyunu! Milyon dolarlık evsiz: Bin lira verip üzerine şirket kurdular

Türkiye'yi sarsan "Demir Yumruk" operasyonunda çökertilen çetelerin akıl almaz oyunları bir bir ortaya çıkıyor. Çetenin İzmir’de sokakta yaşayan Mustafa Gezmiş’e bin lira verip, üzerine şirket açtıkları ortaya çıktı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan Mustafa Gezmiş, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ankara,demir yumruk,çete

Ankara polisi, 10 aylık teknik ve fiziki takibin ardından demir çelik sektörünü hedef alan 3 ayrı suç örgütüne yönelik “Demir Yumruk” operasyonu yaptı. 29 ilde düzenlenen operasyonda şirketlerin, paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları belirlendi. Aralarında Erol Evcim'in de bulunduğu 323 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, 500 milyon liranın üzerinde para ve ziynet eşyası ele geçirildi.

BİN LİRA VERİP ÜZERİNE ŞİRKET KURDULAR

Polis operasyonuyla çökertilen çetelerin akıl almaz oyunları ise tek tek ortaya çıkıyor. Operasyon kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Mustafa Gezmiş'te çetenin mağdurlarından biri. "Demir Yumruk" operasyonunda çökertilen çeteler, onu da hedef aldı. Bin lira verip, adına milyon dolarlık şirket açtı.

'Demir Yumruk'la çökertilen çetenin kirli oyunu! Milyon dolarlık evsiz: Bin lira verip üzerine şirket kurdular

“MAĞDURUM”

Ankara’da üzerine şirket açıldığını 2 ay sonra vergi dairesinden öğrendiğini belirten Gezmiş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2 yıl sonra bana tutuklama kararı geldi, şüpheli sıfatında Ankara’ya geldim. Mağdurum, ifademi verdim geri gidiyorum.” ifadelerine yer verdi.

'Demir Yumruk'la çökertilen çetenin kirli oyunu! Milyon dolarlık evsiz: Bin lira verip üzerine şirket kurdular

“SOKAKTA KALDIĞIM İÇİN KABUL ETTİM”

Çete üyelerinin İzmir'de fuarda gezerken yanına geldiklerini belirten Mustafa Gezmiş, üzerine şirket açılması teklifini ise niçin kabul ettiğini şu sözlerle anlattı: Benim üzerime şirket açacaklardı. Bin lira teklif ettiler. Bende sokaklarda kaldığım için parayı kabul ettim.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...