Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Temmuz 2015 20:10

Demirtaş'tan Ceylanpınar açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ceylanpınar'da öldürülen 2 polis hakkında taziye mesajını iletti.

Demirtaş'tan Ceylanpınar açıklaması
demirtaş, ceylanpınar,

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesine ilişkin şunları söyledi; "Ceylanpınar'da katledilen polisler, ezilen halkın, emekçilerin çocuklarıdır. Ben onlarada Allah'tan rahmet diliyorum, ailesinin acılarını paylaşıyorum."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bursa'da Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısında hayatını kaybeden Ferdane ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazelerinin toprağa verilmesinin ardından açıklama yaptı.
 
Demirtaş, Ceylanpınar'da 2 polisin şehit edilmesine ilişkin şunları söyledi; "Daha fazla ezilen halklar olarak birbirimize sarılmak zorundayız. Bu ülkenin yoksul evlatlarının ölümüne dur demek zorundayız. önceki gün adıyaman'da yaşamını yitiren asker de bugün Ceylanpınar'da katledilen polisler de bu ülkenin ezilen insanların, ezilen halkın emekçilerin çocuklarıdır, hepimizin çocuklarıdır. Onlara da Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acılarını yürekten paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Biz başka türlü bu şiddet sarmalından çıkamayız. Barışı her koşulda savunmak dışında barışı ilkesel bir yaşam tarzı olarak savunmak dışında tutunabileceğimiz başka bir şey olamaz. Bize bu acılı günümüzde gençlerin bedeni üzerinden siyasi rant devşirdiğimizi söyleyenler siz vicdanınızı yitirmemiş iseniz eğer içinde bulunulan durumun siyasi rant kavramını bile ağzına almayacak kadar vahim olduğunu fark etmelisiniz"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...