Tgrt Haber
02 Ocak 2014 10:37

Demiryolu taşımacılığında 2013 devrim gibi bir yıl oldu

TCDD Genel Müdürü Karaman, demiryolu taşımacılığı açısından 2013'ün devrim gibi bir yıl olduğunu belirtti.

Demiryolu taşımacılığında 2013 devrim gibi bir yıl oldu
tcdd, genel müdürü, süleyman karaman, demoryolu taşımacılığı, 2013 devrim,

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, yaptığı açıklamada, Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi Hakkında Kanun'un 1 Mayıs 2013'te yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, "Yasanın yürürlüğe girmesiyle 2013, demiryolu taşımacılığı açısından devrim niteliğinde bir yıl oldu" dedi. Söz konusu kanun ile demiryolu taşımacılığının serbest hale geldiğini ifade eden Karaman, "TCDD altyapı hizmetlerini yürütürken tren işletmeciliği, kurulacak Türk Tren AŞ tarafından gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra ister yolcu, ister yük treni olsun yerli ve yabancı firmalar da kendi trenlerini işletebilecek. 2013, TCDD’nin demiryolu üzerindeki 157 yıllık tekelinin kalktığı yıl olarak tarihe geçecek" diye konuştu.
Karaman, Marmaray projesinden sadece banliyö taşımacılığı olarak faydalanmayacaklarını belirterek, "Yüksek hızlı trenler ile yük trenleri de buradan geçecek" dedi. Karaman, Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya YHT hatlarından sonra Eskişehir-Konya arasında YHT işletmeciliğine başlandığını belirtti. Ankara-Konya-Eskişehir arasındaki yaklaşık bin kilometrelik mesafede ilk hızlı tren ringinin oluşturulduğunu ifade eden Karaman, şöyle konuştu: "YHT işletmeciliği yaptığımız Ankara-Eskişehir ve Ankara-Konya hatlarına bu yıl Eskişehir-Konya hattını da ekleyerek Mevlana ve Yunus Emre dostlarını bir araya getirdik. Ankara-Konya-Eskişehir ve Ankara arasındaki yaklaşık bin kilometrelik mesafede ilk YHT ringimiz de oluşmuş oldu. Ankara merkezli çekirdek hızlı tren ağı kapsamında Ankara-İstanbul, Ankara-Sivas ve Ankara-Bursa hatlarında inşa çalışmaları sürüyor. Ayrıca bu yıl içerisinde Ankara-İzmir hattının da temelini attık. Orada da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Tüm bu hatlarımız tamamlandığında 15 ilimiz, 36 milyon vatandaşımız hızlı trenlerden faydalanmış olacak. Bu da ülke nüfusunun yarısı ediyor." Ankara-İstanbul YHT Projesi'nin Eskişehir-İstanbul etabında sona yaklaşıldığını vurgulayan Karaman, İstanbul ile Ankara çok yakında "yüksek hızlı" buluşacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...