Tgrt Haber
07 Haziran 2021 12:12

Çevre Bakanlığı deniz salyası için Japon uzmanlarla çalışacak

Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği (TBMPD) Başkanı Yılmaz Sönmez, Marmara'daki deniz salyası kabusuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Sönmez, Çevre Bakanlığı'nın Japonya'dan uzmanlar getirdiğini söyledi.

Çevre Bakanlığı deniz salyası için Japon uzmanlarla çalışacak
denizanası,marmara denizi,erol köse,yılmaz sönmez,sevda türküsev

TGRT HABER

Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği (TBMPD) Başkanı Yılmaz Sönmez, TGRT haber’de yayınlanan Erol Köse ve Sevda Türküsev ile ‘Bilmedikleriniz’ programında soruları cevapladı. Sönmez Marmara'daki simülaj felaketinin önlenmesi için çarpıcı açıklamalar yaptı.  

Sönmez Marmara Denizin’de yaşanan salya istilasi ile ilgili Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı'nın Marmara'daki deniz salyası sorununu çözmek için Japonya'dan uzmanlar getirdiğini söyledi.

Erol Köse ve Sevda Türküsev ile Bilmedikleriniz programında Marmara'da müsilajı sorunu masaya yatırıldı:  

Yılmaz, Japonlar, Akdeniz ve Ege'de denizanası istilasını durdurmak için bu canlıları tüketen balıklarla önlem alınmaya çalışıldığını hatırlatarak benzer uygulamanın Marmara'da da hayata geçirilebileceğini belirtti. Yılmaz, Marmara'dakiu salya sorununun çözümü için de Türkiye’de bulunan Kemerli tarakçı balıklarının çiftliklerde çoğalttırılarak denizlenere bırakılabileceğini söyledi.  

Çevre Bakanlığı deniz salyası için Japon uzmanlarla çalışacak

ATIK YÖNETİM POLİTİKASINA İHTİYAÇ VAR

Marmara’daki salya sorununun nedenlerinden birinin de sanayi atıkları olduğunu belirten Sönmez şöyle konuştu: "Arıtma sistemleri günümüz teknolojilerine uygun olmalıdır. Bu sistemler uygulandığında artık denizlere atık bırakmanın da ortadan kalkmış olur. Atık yönetim politikasına ihtiyaç var. Bunun için de bir koordinasyon başkanlığı yetkili olmalı. Belediyelerle işbirliği yaparak yaptırımları, yatırımları ve organizasyonları koordine etmeli."

Gemilerin atık sularının çevre felaketlerine yol açtığını ifade eden Sönmez, "Gemilerin sintinelerindeki vanaya elektronik bir vana zorunluluğu getirilmeli" dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...