Tgrt Haber
29 Ocak 2022 12:57

F-35 kazasının görüntüleri ortaya çıktı! ABD ve Çin karşı karşıya

Geçtiğimiz günlerde ABD’ye ait "F-35C Şimşek" tipi savaş uçağı, uçak gemisine inerken düştü. Güney Çin Denizi’nde yaşanan olayda ABD ve Çin'in karşı karşıya gelebileceği aktarılmıştı. Kazaya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayıldı.

F-35 kazasının görüntüleri ortaya çıktı! ABD ve Çin karşı karşıya
F-35,F-35C,ABD,Çin,F-35 kazası

Güney Çin Denizi’nde ABD’ye ait "F-35C Şimşek" tipi savaş uçağı, uçak gemisine inerken düştü. F-35 kazasının ABD ve Çin'i karşı karşıya getirebileceği aktarılırken Uzmanlar, Çin'in Washington yönetiminin harp teknolojisi ve istihbarat açısından kritik değeri olan F-35 uçağının enkazını ele geçirebileceği ihtimali olduğunu öne sürmüştü.

ABD OPERASYON BAŞLATTI

Bu ihtimal üzerine ABD, 6 denizcinin yaralandığı kaza için Çin’den önce çalışmalara başladı. ABD donanmasının kazaya ilişkin gizli operasyon başlattığı hatta elde ettiği bazı bilgileri paylaşmadığı öne sürüldü.

DONANMADAN AÇIKLAMA

F-35C’nin kaza anı görüntüleri de sosyal medyaya düştü. Twitter'da yayınlanan görüntülerde F-35 uçak gemisine inmeye çalışırken görülüyor. ABD Donanması 7. Filosu sözcüsü yaptığı açıklamada, sosyal medyada ortaya çıkan görüntülerin gerçek olduğunu doğrularken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

F-35 kazasının görüntüleri ortaya çıktı! ABD ve Çin karşı karşıya

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...