Tgrt Haber
21 Eylül 2022 16:36 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 19:13

Son dakika! Denizli'de helikopter kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı

Son dakika haberi: Marmaris'te ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için Kastamonu'dan havalanan yangın söndürme helikopteri Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü. İlk belirlemelere göre, 2 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

Son dakika! Denizli'de helikopter kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı
helikopter,kaza

Muğla'nın Marmaris ilçesinde öğle saatlerinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale devam ederken kahreden bir haber geldi. 

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının söndürme çalışmalarına destek amacıyla Kastamonu'dan yola çıkan yangın söndürme helikopteri Denizli'nin Çardak ilçesi yakınlarında düştü. Kazada ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 5 kişi yaralandı.

DENİZLİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği'nden kazaya ilişkin yapılan açıklamada, "Muğla İli Marmaris İlçesinde meydana gelen orman yangınına müdahale etmek üzere görevlendirilen yangın söndürme helikopteri ilimiz Çardak İlçesi sınırlarında bugün saat 16.10 sıralarında düştüğü bilgisi alınmıştır. Arama kurtarma ekipleri derhal olay yerine sevk edilmiştir. İlk tespitlere göre 1 kişinin ağır yaralı olduğu anlaşılmıştır. Diğer yaralılara sağlık ekiplerimiz müdahale etmektedir. Konu ile ilgili araştırma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Son dakika! Denizli'de helikopter kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybedenlerin Rus uyruklu mühendis Aleksandr İakovlev ile teknisyen Alexey Volkov olduğu tespit edildi.Kazadan yaralı olarak kurtulan Rusya vatandaşı kaptan pilot İlya Ivesenkhıo, 2’inci pilot Egor Turkov ve teknisyen Georgii Onuchin ile Türk vatandaşı pilot Ömer Kaan Çakır ve Orman Genel Müdürlüğü temsilcisi Kenan Erdem ise ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Denizli Çardak'ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Rus, 5 Türk, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı. Başımız sağ olsun" ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/TC_icisleri/status/1572588259016060928

Son dakika! Denizli'de helikopter kazası: Çok sayıda ölü ve yaralı

ÇOK SAYIDA EKİP MÜDAHALE EDİYOR

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yangına 14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan cansiparane müdahalenin devam ettiği kaydedildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, Çardak ilçesinde meydana gelen ve 2 Rus personelin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; “21 Eylül 2022 günü, saat 16:00 sıralarında bir helikopterin Çardak Hava Limanı yakınlarında düşmesi sonucunda meydana gelen kaza ile ilgili Başsavcılığımızca derhal soruşturma işlemlerine başlanmıştır. Kaza neticesinde 2 Rus vatandaşı hayatını kaybetmiş; 2’si Türk, 3’ü Rus vatandaşı olmak üzere 5 kişi yaralanmıştır. Söz konusu helikopter kazası ile ilgili soruşturma titiz bir şekilde yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...