Tgrt Haber
05 Ocak 2022 16:28

Denizli’de tarihi eser operasyonu! Jandarma ekiplerine satamadan yakalandı

Türkiye genelinde ekipler tarihi eser kaçakçılığına yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Denizli’nin Acıpayam ilçesinde Jandarma ekipleri 600’e yakın tarihi eseri satmayı planlayan şüpheliyi yakaladı.

Denizli’de tarihi eser operasyonu! Jandarma ekiplerine satamadan yakalandı
Denizli,tarihi eser,sikke

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde Denizli İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Acıpayam İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, çok sayıda tarihi eser olduğu bilgisini aldı. Ekipler, kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığına yönelik yürüttüğü başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 

MÜZE MÜDÜRLÜĞÜNE TESLİM EDİLDİ

KOM Şube Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yoğun çalışması kapsamında Acıpayam ilçesinde belirlenen adrese düzenlenen operasyonda 1 şüpheli şahıs, sikke ve objelerden oluşan 600’e yakın tarihi eserle birlikte yakalandı.

Ele geçirilerek el konulan tarihi eşyalar, Denizli Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Jandarmadaki sorgusu tamamlanan şüpheli, adli makamlara sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

BURSA’DA OPERASYON

Türkiye genelinde tarihi eser kaçakçılığı operasyonları devam ediyor. Dün Bursa'da jandarmanın düzenlediği tarihi eser operasyonunda 152 Bizans dönemine ait sikke, 25 Roma dönemine ait gümüş sikke ve 1 tarihi tabak ele geçirilmişti. Operasyonda şüpheli A.Y., gözaltına alındığı bildirildi.

Denizli’de tarihi eser operasyonu! Jandarma ekiplerine satamadan yakalandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...