Tgrt Haber
18 Haziran 2021 13:29

Deprem araştırmacısı Ahmet Yakut: Haziranda 5 ve üzeri deprem olabilir

Yaptığı analizlerle birçok depremi önceden tahmin eden deprem araştırmacısı Ahmet Yakut "Haziran ayında 5 ya da üzeri bir deprem yaşayabiliriz" uyarısında bulundu. Yakut, Marmara Depremi’nin de adım adım yaklaştığını söyledi.

Deprem araştırmacısı Ahmet Yakut: Haziranda 5 ve üzeri deprem olabilir
marmara depremi,,ahmet yakut,

Birçok depremi önceden tahmin eden Deprem Araştırmacısı Ahmet Yakut, Türkiye'yi yakın zamanda bekleyen depremlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HAZİRANDA 5 VE ÜZERİ DEPREM OLABİLİR

Bolu Mudurnu Veri İstasyonunda 14 Haziran'da yükseliş yaşandığını, bu durumun olası depremin habercisi olduğunu söyleyen Yakut, “Ya Kuzey Anadolu fay üstünde özellikle batı bölgesinde 4.5 büyüklüğünde bir hareket olacak. Ya da büyük ihtimalle Akdeniz açıklarında 6 veya üzeri bir deprem olabilir. 15 Haziran ve sonrasına dikkat etmemiz gerektiğini söylemiştim. Önemli bir süreçteyiz. Hissedilir bir deprem yakın zamanda olabilir. Ülkemiz haziran ayında 5 ya da üzeri bir deprem yaşayabilir” dedi.

Deprem Araştırmacısı Yakut, olası depremden bölgelerin etkileneceği konusunda ise Muğla’yı işaret ederek, “Muğla ve Aydın açıkları, özellikle Muğla’nın etkileneceğini düşünüyorum” dedi.

Deprem araştırmacısı Ahmet Yakut: Haziranda 5 ve üzeri deprem olabilir

MARMARA DEPREMİ GÜNDEN GÜNE YAKLAŞIYOR

Marmara Depremi’nin de günden güne yaklaştığını ve tehlikenin şimdiden sinyal verdiğini belirten Yakut, “2045 deniliyor, 2035 diyorlar. Herkes iyi ya da kötü kendi iddiasını ortaya atıyor. Ben özellikle doğu hareketlerinden sonra Marmara depreminin günden güne yaklaştığını düşünüyorum. 2023'e kadar doğu hareketlerinden sonra Marmara’ya dikkat etmek lazım” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...