Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 May 2022 09:00 - Güncelleme : 27 May 2022 09:08

Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

Son dakika haberi: İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi olan Dr. Oğuz Gündoğdu hayata gözlerini yumdu. Daha önce kalp ameliyatı olan 75 yaşındaki Gündoğdu sabah saatlerinde fenalaştı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti
Oğuz Gündoğdu,deprem

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu'nun, yaşamını yitirdiği belirtildi. Daha önce kalp ameliyatı olan ve kısa süre önce rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı tespit edilen Dr. Gündoğdu, dün Beylikdüzü'ndeki özel bir hastanede ameliyata alınırken yapılan müdahale ile stent tatıldı. Dr. Oğuz Gündoğdu, bu sabaha karşı fenalaşarak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

OĞUZ GÜNDOĞDU KİMDİR?

Balıkesir'in Badırma İlçesi'nde 1947 yılında dünyaya gelen, yıllarca İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeliği yapan evli ve 1 çocuk babası Dr. Gündoğdu'nun cenazesinin yarın toprağa verilmesi bekleniyor. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konunusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürdü.

Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...