Tgrt Haber
24 May 2014 14:28

Depremde can kaybı yok, ufak çaplı hasar var

AFAD, Ege Denizi'ndeki depremlin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binalarda ufak çaplı hasar oluştuğunu, depremin herhangi bir can kaybına neden olmadığını bildirdi.

Depremde can kaybı yok, ufak çaplı hasar var
istanbul'da deprem, can kaybı yok, hasar, afad, ege denizi, gökçeada

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarların bildirildiğini, bunun herhangi can kaybına neden olmadığını belirtti. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 12.25'te Çanakkale açıkları Ege Denizi'nde deprem meydana geldiği, Türkiye Deprem Veri Merkezi'nden alınan verilere göre depremin büyüklüğünün 6.5 olarak hesaplandığı bildirildi. Depremin meydana geldiği bölgeye en yakın yerleşim yerlerinin Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi olarak belirlendiği kaydedilen açıklamada, depremden sonra büyüklüğü 3.0 ile 5.3 olan onlarca artçı deprem meydana geldiği, artçı deprem aktivitesinin yoğun olarak devam ettiği, depremin şiddetinin ise 7 olarak ölçüldüğü belirtildi.
Depremin başta Çanakkale, Edirne ve İstanbul olmak üzere Marmara ve Ege bölgelerinde şiddetli olarak hissedildiğine işaret edilen açıklamada, "Gökçeada ve Edirne'de bazı binaların çatılarında ufak çaplı hasarlar bildirilmiş olup, herhangi can kaybına neden olmamıştır" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, AFAD Kuvvetli Yer Hareketi istasyonlarından depremin merkez üssüne 87 kilometre uzaklıktaki Çanakkale istasyonunda ölçülen en yüksek ivme değerinin, K-G yönünde 141 gal olduğu bildirildi.
Bölgedeki depremlere ilişkin değerlendirmeye de yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Deprem açısından oldukça aktif olan Çanakkale birinci derecede tehlikeli deprem bölgesindedir. Bölgede aletsel dönemde meydana gelen bazı depremler 1912 M=7.2 Şarköy Mürefte, M=6.3, M=6.8 Şarköy Mürefte, 1953 M=7.2 Yenice Gönen, 1975 M=5.0 Ezine, 1975 M=5.5 Gelibolu, M=5.4 Biga depremleri son yüzyılda meydana gelen en büyük depremlerdir."  Bölgedeki deprem aktivitesinin AFAD tarafından 7/24 takip edildiği belirtilen açıklamada, deprem bölgesindeki hasarlı yapıların kullanılmaması yönünde gerekli önlemlerin alınması istendi.
20 artçı deprem meydana geldi
AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, depremin, Gökçeada'nın 40 kilometre kadar batısında, 25 kilometre derinlikte meydana geldiğini söyledi. Ege Denizi'ndeki depremden 8 dakika sonra, Saros Körfezi'nde 5.3 büyüklüğünde artçı meydana geldiğini ifade eden Nurlu, şu ana kadar 2.8 ile 5.3 arasında 20 artçı deprem meydana geldiğini bildirdi. Depremde can kaybı ve büyük çaplı hasarın söz konusu olmadığını belirten Nurlu, AFAD il müdürlüklerinin de bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...