Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2020 12:45

Depremde hasar gören cezaevi boşaltılıyor

Elazığ'ın Sivrice merkez üssü olan 6.8 şiddetindeki depremde hasar gören Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tahliye işlemi başlatıldı.

Depremde hasar gören cezaevi boşaltılıyor
Adıyaman cezaevi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Elazığ depreminde hasar gördüğünü açıkladığı Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu, mahkum ve hükümlüler başka cezaevilerine naklediliyor.

Adalet Bakanlığı cezaevindeki 814 tutuklu, mahkum ve hükümlünün Gaziantep, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta ve ilçelerinde bulunan cezaevlerine sevk edileceğini açıkladı.

Cezaevi önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayı duyan mahkum yakınları cezaevinin önüne akın etti. Gözyaşları içerisinde cezaevi önünde tedirgin bekleyişlerini sürdüren aileler yetkililerin kendilerine bilgi vermesini istiyor.

Mahkumların hayatından endişe ettiklerini dile getiren yakınları, cezaevinin önünden ayrılmıyor. Polis ekipleri cezaevinin önünde önlem aldı.

Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş’un ve yetkililerin incelemesi sonrasında alınan kararın ardından tahliyeler başladı. Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, halen E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunuyor.

Adalet Bakanlığı: "Elazığ ve Adıyaman’daki tutuklu ve hükümlüler aileleri ile telefonla görüştürülüyor."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...