Tgrt Haber
05 Aralık 2019 09:22

Depremleri ölçen kabloyu kesmişler!

Depremlerin izlenmesi için Marmara Denizi tabanına yerleştirilen fiber optik kabloların, trolle avlanan balıkçılar tarafından kesildiği ortaya çıktı.

Depremleri ölçen kabloyu kesmişler!
deprem,

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği Deprem Çalıştayına katılan Halûk Özener, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Marmara denizi tabanında depremleri takip ettiklerini söyleyen Özener “En önemli olan yer fay Marmara’da denizin içinden geçiyor. Ne kadar yakınsanız, o kadar sağlıklı bilgiler alırsınız. Bu yönde Marmara deniz tabanı gözlemevi kuruldu. Daha hızlı, daha detaylı bilgilere erişmek, yüksek kalitede veriler sağlamak, 1’in altındaki depremleri gözlemek ki şu anda 0,2 büyüklüğündeki depremleri dahi Kandilli kaydedebiliyor” şeklinde konuştu. Deniz tabanına bin 200 metre derinliğinde fiber optik kablo ağı kurulduğunu vurgulayan Özener “Toplam 70 kilometre fiber optik kablomuz Marmara Denizi’nde. Maalesef bunlar bütün deniz haritalarında işaretli olmalarına rağmen trolle avlanan avcılar kabloları parçaladı. Şu anda geldiğimiz noktada o kabloların hepsini topladık. Tekrar onarılıyor. Bu ay içinde ilkini tekrar yerine atmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...