Tgrt Haber
21 Aralık 2016 18:12

Derik'te 'Teröre Lanet Şehide Saygı Yürüyüşü'

Mardin'in Derik ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe katılan vatandaşlar terör örgütü PKK ve hain saldırılarını kınadı.

Derik'te 'Teröre Lanet Şehide Saygı Yürüyüşü'
Derik, Terör, Yürüyüş,

Mardin'in Derik ilçesinde düzenlenen, "Teröre Lanet Şehide Saygı Yürüyüşü"ne ellerinde Türk bayrakları ile katılan vatandaşlar, terör örgütü PKK ve saldırılarına tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Derik Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı sonucu şehit olduğu ilçede gerçekleştirilen yürüyüşe soğuk havaya rağmen katılan vatandaşlar terörü protesto etti.

Vatandaşlardan Osman Dinici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırılarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesinin Derik halkını derinden yaraladığını ifade eden Dinici, daha fazla şehit vermemek için toplumun tüm kesimlerinin terörü lanetlemesi gerektiğini belirterek, "Özgürlük adı altında terör eylemleri ve provokatif eylemler yaparak milleti ayırmak istiyorlar." diye konuştu.

Dinici, şehit ailelerinin acısının ömür boyu sürdüğünü aktararak, "Bölgemizdeki güzel ortamın ve huzurun bozulmaması için hepimizin yekvücut olup, teröre kesinlikle müsamaha göstermeyeceğiz. Terör örgütü mensupları ile onlara yardım ve yataklık edenlere cevap niteliğinde, terörü lanetlediğimizi ve huzurdan yana olduğumuzu belirtmek için buradayız." ifadesini kullandı.

"Artık terörsüz bir dünya, terörsüz bir hayat istiyoruz"

Mehmet Can Dağlı, terörün şiddet, gözyaşı ve acıdan başka bir şey getirmediğini anlatarak, Suriye'de yaşanılanları herkesin gördüğünü söyledi.

"Artık terörsüz bir dünya, terörsüz bir hayat istiyoruz. Biz terörü gördük, çocuklarımız ve gelecek nesil terörsüz bir hayat yaşasın istiyoruz. Hepimiz burada teröre hayır diyoruz." sözlerine yer verdi. Dağlı, şiddetin ve gözyaşının durmasını dilediklerini belirtti.

"Teröre karşı bir vatandaş olarak elimden ne geliyorsa yapacağım"

Terör saldırısı sonucu güvenlik korucusu iki kardeşini kaybeden Zeytun Kılıç, Kürtçe yaptığı açıklamada, devletin yanında olduklarını dile getirerek, terörün karşısında olduğunu göstermek için yürüyüşe katıldığını vurguladı.

Kılıç, "Terörü lanetlemek için geldim. Teröre karşı bir vatandaş olarak elimden ne geliyorsa yapacağım. Teröre karşıyız." sözlerine yer verdi.

"Bir Kürt olarak devletim için canımı vermeye hazırım"

Metin Karataş, terör saldırılarından rahatsızlık duyduklarını belirterek, "Bir Kürt olarak devletim ve milletim için canımı vermeye hazırım. Çocuğumu da bu düşünce ile yetiştirmek istiyorum." dedi.

Hayrettin Taş, terör örgütü PKK'nın Kürtleri temsil etmediğini vurgulayarak, "Bu terörün ne dini ne imanı var. Başka kişiler tarafından yönetiliyor, başka devletlerin uşağı olarak ülkemize gelip terör eylemleri yapıyorlar. Artık bir Kürt olarak bunlara 'Dur' demek istiyoruz. PKK Kürtlerin temsilcisi değildir, bunu herkes bilsin." açıklamasında bulundu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...