Tgrt Haber
05 Aralık 2015 16:11

Derik'te Türk bayrağı okula tekrar asıldı

Mardin'in Derik ilçesinde güvenlik güçlerinin kentte gerekli kontrolleri sağladığı bildirildi.

Derik'te Türk bayrağı okula tekrar asıldı
derik, okul, bayrak,

Mardin'in Derik ilçesinde 8 gün süren ve geçen perşembe günü kaldırılan sokağa çıkma yasağıyla birlikte düzenlenen operasyonlarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına kamera görüntüleri dağıtıldı.

Derik'te Türk bayrağı okula tekrar asıldı

OKULLAR TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Görüntülerde hendek kazılan ve barikatlar kurulan ilçenin büyük bölümünde kontrolün tamamen sağlandığı, PKK'lıların yuvalanmaya çalıştığı bazı okulları teröristlerden temizleyen güvenlik güçlerinin, çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Namık Kemal İlkokulu'nda indirilen Türk bayrağını,  'Diriliş' müziği eşliğinde yeniden göndere çektiği, kırılan Atatürk büstlerinin yerine yenilerini koyduğu görülüyor.

Görüntülerde ayrıca, okulların çevresindeki patlayıcıları güvenlik güçleri etkisiz hale getirirken, sokağa çıkma yasağı sırasında operasyonların devam ettiği mahallelerde 112 Acil ekiplerinin 15 vakaya ulaştığı kaydedildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİ 70 YAŞINDAKİ KÜRT KADINA YARDIM ETTİ

Kamera görüntülerinde solunum yetmezliği çeken 70 yaşındaki bir kadının güvenlik güçlerinin kontrolünde evden çıkarılıp hastaneye götürülmesi de bulunuyor. Yaşlı kadının evinden çıkarılırken Kürtçe güvenlik güçlerine evinin kapısını sıkı sıkıya kapatmalarını istemesi ise dikkat çekiyor.

Derik'te Türk bayrağı okula tekrar asıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...