Tgrt Haber
10 Şubat 2015 18:19

Dev çadır kentte tam 6 merkez hizmet veriyor

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler için yaptırılan 35 bin kişilik Suruç AFAD konaklama merkezine alımlar devam ederken, mülteciler için kamp bölgesinde 6 market hizmet veriyor. Marketlerde ise en çok süt ve çocuk bezi satılıyor.

Dev çadır kentte tam 6 merkez hizmet veriyor
çadır kenti,

Çadır kentin alanında özel ve geniş bir alana yapılan 6 adet markette temizlikten, gıdaya, manav reyonundan, şarküteriye kadar tüm ihtiyaç ürünleri bulunuyor. Yaklaşık bir haftadır Suriyeli misafirlerin alışveriş yaptıkları marketlerde en çok satılan ihtiyaç malzemelerinin başında süt ve çocuk bezi yer alıyor. 35 bin kişilik çadır kentin alt yapısıyla beraber tam donanımlı bir konaklama merkezi olduğuna dikkat çeken Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, yapılan marketlerle Suriyelilerin kendi ihtiyaçlarını temin etme fırsatı bulduğunu ifade etti. Çiftçi, "Savaşın başladığı günden bu yana şimdiye kadar Kızılay tarafından üç öğün yemek vererek sığınmacılarımızın yeme ve içme ihtiyacını karşılıyorduk. Ancak faaliyete koyduğumuz alış veriş merkezlerimiz sayesinde Suriyeli kardeşlerimiz diledikleri gibi alış veriş yapabiliyor. Kendilerine temin ettiğimiz mutfak malzemeleri sayesinde kendi yemek kültürlerine uygun yemekleri yapıp sofralarına koyabilecekler" dedi.

"ÇOK MUTLULAR"

Kamuoyunda Suriyelilerin yeni konaklama merkezine gitmemeleri konusunda bazı kesimler tarafından baskı oluşturulmak istendiğini ve olumsuz söylemlerin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Çiftçi, şöyle devam etti:

"Ancak gördüğünüz üzere yapılan bu baskılar ve olumsuz söylemler Suriyeli kardeşlerimiz tarafından dikkate alınmadı. Bugüne kadar 6000 kişiye yakın sığınmacı kardeşimiz buraya geldi. Suriyeli kardeşlerimiz burada çok mutlular. Kendilerine evlerindeki ortamı yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Konaklama merkezimize gelmek isteyen tüm sığınmacılarımıza kapımız sonuna kadar açık."

Kaymakam Çiftçi, Suriyeli misafirlere verilen ve marketlerden alışveriş edebildikleri AFAD kartlara kişi başına on beş günde bir olmak üzere ilk etapta 40 TL, ikinci on beş günde ise 45 TL olmak üzere toplam 85 TL yüklenerek alışveriş imkanı sunulduğunu da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...