Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2020 16:15

Devlet korumasındaki 640 gencin ataması yapıldı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Sizler hangi yaşta, durumda olursanız olun, bizim evlatlarımızsınız. Sizinle hukukumuz, sizin belli bir yaşa gelmenizle kesilen bir hukuk değil. Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanınızda olacak" dedi.

Devlet korumasındaki 640 gencin ataması yapıldı
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk,,atama

Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında gerçekleştirilen Devlet Korumasından Yararlanan Gençlerin Kamuya Yerleştirme Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, her ferdin ve gencin önünde bulunduğu engelleri aşabileceği, taşıdığı potansiyeli en iyi şekilde değerlendirebileceği bir toplum düzenini savunduklarını söyledi.

Bakanlık olarak, toplumun her kesimini ilgilendiren hayati konularda görev ve sorumluluklar taşıdıklarını ifade eden Selçuk, Türkiye nüfusunun tamamına her haneye ve her aileye çeşitli şekillerde dokunduklarını yapılan tüm düzenlemeleri sosyal koruma kalkanı altında şekillendirdiklerini dile getirdi.

Yılda bir kez yapılan devlet korumasından yararlanmış gençler için kamu kurumlarına yerleştirmelerini artık yılda 3 kez yaptıklarını dile getiren Selçuk, Özel Sektör İstihdam Teşviki Uygulaması ile de 4 bin 500'ü gencin istihdamını sağladıklarını bildirdi.

"640 gencimiz kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşecekler"

2002'den bugüne işe yerleştirilen gençlerin sayısının 33 bine yaklaştığının altını çizen Selçuk, "Bugün de 640 kişi tercih yapmış olup bu gençlerimizi kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirmesini gerçekleştireceğiz. Toplam hak sahibi sayımız 54 bine yaklaşmış olacak. Bakanlık olarak, devlet korumasında yetişmiş gençlerimizle beraber çalışmaktayız. 450'ye yakın devlet koruması ve bakımı altında yetişmiş gencimizle çalışmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bugün ise bu yerleştirme töreninde ilkokul, ortaokul, ilköğretim seviyesinde lise seviyesinde ön lisans seviyesinde lisans seviyesinde birçok gencimiz var. 640 gencimizi kamu kurum ve kuruluşlarına yerleşecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Selçuk, salonda bulunan ataması yapılacak gençlere de şöyle seslendi:

"Sizler hangi yaşta, konumda ve durumda olursanız olun, bizim evlatlarımızsınız. Sizinle hukukumuz, sizin belli bir yaşa gelmenizle kesilen bir hukuk değil. Türkiye Cumhuriyeti her zaman yanınızda olacak. Sizlerin başarısı bizim başarımız, sizlerin mutluluğu, hepimizin mutluluğu. Bugün bu salonda yüzü gülen, mutlu çocuklar, özgüvenli, bilinçli gençler görüyorum. Sizlerin vatanına ve milletine bağlı, geleneklerine ve değerlerine sahip çıkan, yüksek ahlak sahibi bireyler olarak atanacağınız kurumlarda çalışacağınıza inanıyorum. Yarına bırakacağımız en büyük mirasımız, ülkenin geleceğinin teminatı sizlersiniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...