Tgrt Haber
18 Ağustos 2016 08:20

DHKP-C elebaşları İstanbul'da yakalandı

Terör örgütü DHKP-C’nin bölge sorumluları İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde yakalandı.

DHKP-C elebaşları İstanbul'da yakalandı
dhkpc,istanbul,operasyon,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Sancaktepe'de bir eve düzenlediği operasyonda DHKP-C'nin 10 üst düzey yöneticisi toplantı halinde yakalandı. TEM terör örgütü DHKP/C'nin bazı bölge sorumlularının toplantı yapacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Edinilen istihbarat bilgisi üzerine, araştırma yapan TEM dedektifleri, toplanın Sancaktepe'deki bir adreste toplantı yapacağını tespit etti. Ekipler, DHKP-C terör örgütüne yönelik Sancaktepe'de kritik bir operasyon düzenledi. Örgütün Akdeniz sözde bölge sorumlusu ile birlikte 9 il sorumlusu Sancaktepe'de bir hücre evinde yakalandı. DHKP-C üyesi teröristlerin, örgüt evinde toplantı yaptığı, yakın zamanda ülke genelinde terör saldırısı hazırlığı için plan yaptıkları ifade edildi. Gözaltına alınan DHKP-C üyesi teröristler İstanbul Emniyeti'nde sorguya alındı.

İŞTE O TERÖRİSTLER
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 DHKP-C üyesi teröristler şunlar: 'Akdeniz Bölge sorumlusu Deniz Özellik, Adana sorumlusu Garip Polat, Bursa sorumlusu Özlem Kütük, Tunceli sorumlusu Selda Bulut, Antalya sorumlusu Dursun Göktaş, Elazığ-Malatya sorumlusu Erdinç Öksüz, Gaziantep sorumlusu Hüseyin Kütük, Mersin sorumlusu Kübra Sünnetçi, Diyarbakır sorumlusu Yurdagül Gümüş Eskişehir sorumlusu Eda An.
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ENVANTERİNE ULAŞILDI
Teröristlerin toplantı yaptığı hücre evinde bölge ve illerdeki bazı kişilerin bilgileri ile örgütün envanterlerine ilişkin verilerin bulunduğu çok sayıda dijital veri ele geçirildi. Örgütün yeni eylem planlarına ilişkin strateji belirlemek üzere toplanan teröristlerin, DHKP-C içerisinde kilit isimler oldukları ve eylem talimatlarını bizzat veren militanlar olduğu belirtildi. Operasyonun DHKP-C'ye yönelik son dönemlerde gerçekleştirilen en önemli terör operasyonlarından birisi olduğu bildirildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...