Tgrt Haber
25 Nisan 2016 14:12

Dikkat! 4 il için fırtına uyarısı

Konya, Karaman, Aksaray ile Niğde genelinde kuvvetli yağış, rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Dikkat! 4 il için fırtına uyarısı
meteoroloji,Konya, Karaman, Aksaray ile Niğde

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölge  genelinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalmasının beklendiği bildirildi.
Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman  fırtına şeklinde esmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, rüzgarın özellikle  yarın öğle saatlerinden sonra kısa sürelerle kuvvetli-tam fırtına şeklinde  eseceği vurgulandı. Bölge genelinde yağışların gök gürültülü sağanak şeklinde  görüleceği vurgulanan açıklamada, özellikle Konya'nın Doğanhisar, Derbent, Hüyük,  Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Ahırlı, Bozkır, Hadim, Taşkent ve Cihanbeyli  ilçeleri ile Aksaray ve Niğde genelinde yerel olarak kuvvetli olacağına işaret  edildi.
 Açıklamada, kuvvetli rüzgarın neden olacağı soba ve doğalgaz kaynaklı  baca gazı zehirlenmesi başta olmak üzere ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç  devrilmesi ve yağış kaynaklı sel ve yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara  karşı yetkililer ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
METEOROLOJİ’DEN 'RÜZGAR VE 'TOZ' UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi, güneybatıdan saatte 40 ile 60 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle oluşabilecek toz taşınımı ile ilgili uyarıda bulundu. 

Elazığ’da bulunan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Bölgemizde havanın bugün Elazığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman'da çok bulutlu, Bingöl'de yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Salı günü ise Elazığ'da çok bulutlu, Adıyaman, Malatya ve Tunceli'de ise gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi beklenmektedir” denildi.

Rüzgarların güneybatı yönlerden kuvvetli saatte 40 ile 60 kilometre hızla esmesi beklendiğinin bildirildiği açıklamada, “Bölgemizde etkili olması beklenen güneybatılı rüzgarların etkisiyle oluşacak toz taşınımı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara ve şiddetli rüzgara karşı vatandaşların, ilgilerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” ifadeleri yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...