Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Şubat 2015 08:08

Dikkat , beklenen kar başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardı ardına yaptığı soğuk hava dalgası ve kar uyarıları sonrasında dün etkisini göstermeye başlayan kar yağışı yurt geneline bugünden itibaren yayılmaya başlayacak.

Dikkat , beklenen kar başladı
kar,soğuk hava,beklenen kar yağışı,meteoroloji,9 şubat hava durumu,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ardı ardına yaptığı soğuk hava dalgası ve kar uyarıları sonrasında dün etkisini göstermeye başlayan kar yağışı yurt geneline bugünden itibaren yayılmaya başlayacak.
AĞRI'DA OKULLAR TATİL
Kar yağışının etkisini göstermeye başladığı Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

ERZURUM'DA DA TATİL

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Bugün 2 soğuk hava dalgası tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak. Hafta içi yurdun büyük bölümünde kar yağışları görülecek. Sıcaklıklar ise yurt genelinde bugünden itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacak. YOĞUN KAR GELİYOR Sıcaklıkların İstanbul'da 5 dereceye düşeceği İstanbul'da bugün karla karışık yağmur bekleniyor. Ancak gece saatlerinden itibaren İstanbul'da hava sıcaklıkları 1 dereceye kadar düşecek ve Salı ve çarşamba günü yoğun kar yağışları görülecek.
3 GÜN DİKKAT!
Meteorolojiye göre pazartesi, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakını yağışlı geçecek. Perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olacak yağışlar etkisini azaltacak ancak soğuk hava etkili olmaya devam edecek. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimleri ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.
PAZARTESİ
Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da yağmur şeklinde başlayacak yağışların yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği, kıyı Ege'de kuvvetli sağanak yağmur görüleceği tahmin ediliyor.
SALI Kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyon, Uşak, Manisa, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Isparta çevrelerinde etkili olması tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

KAR PAZARTESİ AKŞAMDAN İTİBAREN İSTANBUL'DA

İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru önce karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, ardından gece saatlerinde il genelinde kara dönüşeceği, kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışlarının meydana gelmesi bekleniyor. Yağışın perşembe gününden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

İZMİR'E DE AKŞAM KAR GELİYOR

İzmir'de ise bu akşam saatlerinden itibaren yağışların yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde meydana geleceği ve salı günü iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere kar yağışlı geçeceği ve çarşamba günü yağışın kesilmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...