Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2014 14:37

Dikkat! Yağışlı hava geliyor

Türkiye, yarından itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Dikkat! Yağışlı hava geliyor
Türkiye, Ankara, İstanbul, Anadolu, Ege, Trakya, haber, Akşam, Bugün, Hava, su, meteoroloji, Batı Karadeniz , karadeniz, batı, dolu,kuzey, derece

Hava sıcaklığı ise yarın yurt genelinde, cuma günü ise iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edecek ancak cuma günü Marmara ve Ege bölgelerinde hafta sonunda ise iç bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak. AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Türkiye, geçtiğimiz hafta sonundan bu yana özellikle Trakya ile iç ve doğu bölgeleri mevsim gereği olan gök gürültülü sağanak yağış şeklindeki karasızlık yağışlarının etkisinde bulunuyor. Bu arada mayıs ayı içerisinde yurdun büyük bölümünde ortalamaların üzerinde yağış meydana geldi. Gök gürültülü sağanak yağışlar bugün yurdun iç ve doğu bölgelerinde görülecek. Yağışlı sistem, yarın doğuya hareket ederek; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek.
Ancak aynı gün akşam saatlerinden itibaren Türkiye kuzeybatı kesimlerden başlayarak yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek, Marmara'nın güney ve batısı, kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
Gök gürültülü sağanak yağışlar, 30 Mayıs Cuma günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde etkisini ve kuvvetini artırarak hafta sonunda da ülkenin kuzey, iç ve batı bölgelerinde etkili olmaya devam edecek. Gök gürültülü sağanak yağışlar, Marmara Bölge geneli ve İstanbul'da cuma gününden itibaren bir hafta boyunca aralıklarla etkili olacak. Bu mevsimde meydana gelen yağışlar yerel ve kısa sürede fazla miktar bırakabildiği ve dolu yağışıyla yıldırım, ani sel ve su baskınları ve kısa süreli fırtınalara sebep olabildiği için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Hava sıcaklığı yarın yurt genelinde, cuma günü ise iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edecek ancak cuma günü Marmara ve Ege bölgelerinde hafta sonunda ise iç bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...