Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Kasım 2021 09:43

Peygamber Efendimize hakaret skandalı: Göstere göstere provokasyon

Fırat Kalkanı bölgesinde dağıtılan ilkokul kitaplarında Peygamber Efendimiz hedef alındı. İşin arkasında ise yine provokasyon çıktı. Suriye'deki okullara dağıtılan kitaptaki Peygamberimize yönelik hakaretler baskı izni alındıktan sonra eklenildiği ortaya çıktı.

Peygamber Efendimize hakaret skandalı: Göstere göstere provokasyon
suriye,cerablus,Hazreti Muhammed,din kitabı

Cerablus ve el-Bab'daki okullarda okutulan kitapta, Efendimiz ve ailesine hakaret içeren tasvirlerin altından provokasyon çıktı. Kitabın içeriği izin alındıktan sonra değiştirilmiş. Görseller kitaba baskı aşamasında eklenmiş. Bu alçaklığı yapan kişilerin yakalanması için geniş çaplı inceleme sürüyor.

Fırat Kalkanı bölgesindeki Cerablus, El-Bab ve Kubbesin ilköğretim okullarında okutulan bir kitapta, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) ile ailesine hakaret içeren tasvirlere yer verilmesinin arkasında provokasyon çıktı.

BASKIDA İZİN İLE DEĞİŞTİRMİŞLER

Skandal kitapların tek tek yakılma işlemi sürüyor. Edinilen bilgiye göre kitabın baskı aşamasında izin alındıktan sonra değiştirildiği ortaya çıktı. Türkiye’de yapılan inceleme aşamasında kitaptaki görsellerin olmadığı, yayınevi tarafından basım aşamasında ilgili genel müdürlüğün bilgisi dışında ilave edildiği tespit edildi.

Peygamber Efendimize hakaret skandalı: Göstere göstere provokasyon

Görselleri değiştiren kişi ve kişiler için inceleme sürerken kitabın basımından sorumlu yayınevi tarafından yapılan açıklamada da hatadan merkezdeki gözetim ekibinin sorumlu olduğu, tasarımcı tarafından yanlış görsel ilave edilerek baskıya gönderildiği duyurulmuştu.

REZALETE SORUŞTURMA

Gaziantep Valiliğinden de skandala tepki geldi. Rezaletle ilgili olayın soruşturulacağını belirtilen valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Suriye Görev Gücü sahasında bir vakfın finansmanıyla bir yayınevi tarafından basılıp dağıtılan din bilgisi eğitim kitabının içeriğinde din eğitimi açısından kabul edilemez konular olduğu tespit edilmiştir. İlgili Yayınevi yaptığı açıklamayla içerikte bir hata ve yanlışlık olduğunu belirterek özür dilemiş olsa da Valiliğimiz tarafından bahse konu olay çok yönlü olarak soruşturulmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...