Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2014 18:59

Dinleme kararı veren savcılar hakkında soruşturma

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), basında 7 bin kişinin dinlendiğine yönelik haberlerin ardından harekete geçti.

Dinleme kararı veren savcılar hakkında soruşturma
hsyk,savcılar,dinlendi,dinleme kararı,mahkemeler,soruşturma,terörle

HSYK, dinleme kararı veren savcı ve mahkemelere soruşturma açtı. Aralarında bakan, milletvekili, gazeteci ve işadamların da bulunduğu 7 bin kişinin telefonunun yasadışı yollarla dinlendiği öne sürüldü.Habere göre; dinlemeler, Terörle Mücadele Kanunu ile yetkili savcılar Adem Özcan ve Adnan Çimen’in “Selam Terör Örgütü” soruşturması adı altında başlatıldı.
O SAVCIDAN AÇIKLAMA
Tarihin en büyük telekulak skandalını ortaya çıktı. Dinlemeyi başlatan savcılardan Adem Özcan açıklama yaptı. Dinlemeyi başlatan savcılardan Adem Özcan yazılı bir açıklama yaptı. Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2014 ocak ayı içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşma savcısı olarak görevlendirmem nedeniyle dosya benden alınmış olup halen bende bulunmamaktadır. Bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle iritbatlı olduğu düşünülen sınırlı sayıda şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespit kararları uygulanmıştır.
Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosylarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır"
ADNAN ÇİMEN: BU ŞARTLARDA ÇALIŞAMAM
Adnan Çimen de iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, "Gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir soruşturma var ama bu şekilde değil. 7 bin adam dinlenir mi?" diye konuştu. "Paralel yapı''nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmayı bir süre yürüten savcılardan Adnan Çimen de yaptığı açıklamada, ''Bu iddialar asılsız. Gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir soruşturma var ama bu şekilde değil. 7 bin adam dinlenir mi? Böyle saçmasapan birşey olur mu? Kim dinleyecek bunları. Kendim hakkında HSYK'ya inceleme talebinde bulundum bugün. Hakkımdaki soruşturma tamamlansın neyse çıkar gerçek ortaya" dedi.
Savcı Çimen, 3 günlük mazaret izni aldığına ilişkin iddialarla ilgili de "Bu şartlarda çalışamam. Çalışmam zor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...