Tgrt Haber
06 Mart 2014 10:21

Dinlemelere karşı yeni sistem geliştiriliyor

Kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili kurum içinde soruşturma devam ederken yeni “mobil projeler” için düğmeye basıldı

Dinlemelere karşı yeni sistem geliştiriliyor
yasa dışı dinlemeler, dinlemelere karşı tedbir, dinlemeye karşı yeni sistem, dinlemeye olayları, mobil projeler,

Devletin zirvesinin de kullandığı “kriptolu telefonlar”ın dinlenmesiyle sarsılan TÜBİTAK'tan stratejik bir adım atıyor. Kurum içinde soruşturma devam ederken yeni “mobil projeler” için de düğmeye basıldı. Kriptolu yeni sistemleri üretmek amacıyla yürütülen çalışmalara ek olarak, özel sektörden de “mobil iletişim” konusunda proje istendi. Kurumun çağrısını yaptığı 11 konudan 6'sı “mobil iletişim” alanında oldu. Bunlar içindeki “akıllı mobil cihaz ve bileşenlerinin geliştirilmesi” çağrısındaki şu vurgu, son günlerde yaşanan tartışmalara atıf olarak nitelendirildi: “Bilgi güvenliğinin kritik olduğu durumlarda mevcut akıllı cihazlar ihtiyaçlara tam olarak yanıt vermemektedir. Çeşitli uygulama alanları için uyarlanabilen ve farklı gizlilik seviyelerini destekleyen akıllı mobil cihazların yurtiçinde geliştirilmesinin iletişim güvenliği açısından ek katkı sağlaması ve yeni kullanım alanları açması beklenmektedir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...