Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2019 16:53

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Somali'deki bombalı saldırı ile ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "(Somali'deki bombalı saldırı) Biz terörün her türlüsünü lanetleniyoruz, her türlüsüyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Dostlarımıza ve kardeşlerimize de en güçlü desteği vermeye devam edeceğiz. Somalili kardeşlerimizi bugüne kadar hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bundan sonra da yalnız bırakmayacağız."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Somali'deki bombalı saldırı ile ilgili açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Bakan Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nın Mimar Sinan Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın kapanışına katıldı.
Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, Antalya’daki tüm dava arkadaşlarının birlik ve beraberlik içinde olduklarını görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Somali’deki terör saldırısı hakkında değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Somali’de maalesef bir terör saldırısı oldu. 80’den fazla Somalili kardeşimiz şehit oldu. Oradaki çalışan 2 vatandaşımız da şehit oldular. Ailelerini aradık. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Somali’ye doktorlarımız ve uçaklarımızı gönderiyoruz. Somali’de iki hastanemiz var. Biri Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’dir. İlk müdahale burada yapılacak. Doktor ekiplerimiz yola çıktı. Yaralılar doktorlarımızın müdahalesiyle tedavi olacaklar. İhtiyaç olan yaralıları Türkiye’ye getireceğiz” dedi.
Her türlü terör saldırısını lanetlediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, “Terörün her türlüsüyle mücadelemizi sürdüreceğiz. Dostlarımıza, kardeşlerimize bu mücadelede destek vereceğiz. Somalilileri de yalnız bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...