Tgrt Haber
13 Ekim 2021 12:29

Son dakika! Dışişleri Bakanından Suriye'de yeni harekat açıklaması

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile düzenlediği ortak basın açıklamasında konuştu. Suriye ile ilgili gelen soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, "Güvenliğimiz için gerekeni yapacağız. Kendi göbek bağımızı kendimiz keseriz.'' dedi.

Son dakika! Dışişleri Bakanından Suriye'de yeni harekat açıklaması
suriye,mevlüt çavuşoğlu,ABD,rusya

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ankara'da gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, Suriye'deki PKK/YPG saldırılarıyla ilgili, "Son zamanlarda bu tür saldırıları görmeye başladık. Her iki ülkede bu töreristleri en az 30 km güneye çıkaracaklardı. Rusya, Tel Rıfat ve Münbiç'i temizleyecekti. Bu sözler tutulmadı" dedi.

Son saldırılarda Rusya'nın ve ABD’nin de sorumluluğu olduğunu belirten Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sözlerinde durmadılar. "Saldırıları kınıyoruz" diyorlar peki bu silahları kim veriyor sen eğitiyorsun, sonra göstermelik bir kınama açıklaması yapıyorsun. Bu teröristler burda olduğuna göre bizim de yapmammız gereken nedir kendi göbeğimizi kendimiz kesmemizdir. Temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Saldırıları kınıyoruz diyorlar peki bu silahları kim veriyor sen eğitiyorsun, sonra göstermelik bir kınama açıklaması yapıyor.''

BAKAN ÇAVUŞOĞLU KABİL YOLCUSU

Afganistan'a ilişkin gelişmeleri değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, bazı bakanlarla birlikte Afganistan'ın başkenti Kabil'e gideceklerini ifade etti:

"Şu anda ülke içinde 4 milyon yerinden edilmiş kişi var. Bu insanlara bizim uluslararası toplum olarak yardım etmemiz gerekiyor. Afganistan’daki yönetimin kapsayıcı olmasını istiyoruz."

ABD'DEN ŞEHİT POLİSLER İÇİN TAZİYE MESAJI

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarında yer alan, ''Saldırıları kınıyoruz diyorlar peki bu silahları kim veriyor sen eğitiyorsun, sonra göstermelik bir kınama açıklaması yapıyorsun'' ifadeleri geçtiğimiz günlerde ABD'nin Ankara Büyükelçiliği şehit düşen polisler için bir taziye mesajı yayınlamasını akıllara getirdi. 

ABD Ankara Büyükelçiliği, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde, terör örgütü PKK/PYD'nin zırhlı araca güdümlü füzeyle yaptığı saldırı sonucu 2 Özel Harekat Polisi şehit düşmesinin ardından yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

''ABD Ankara Büyükelçiliği olarak, Suriye’de hayatını kaybeden Türk Polis Teşkilatı mensuplarının ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. Karkamış’ta NATO Müttefikimiz Türkiye’ye yönelik olarak gerçekleştirilen sınır ötesi saldırıyı kınıyoruz. Biz NATO'yuz, birlikte daha güçlüyüz.''

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...