Tgrt Haber
21 May 2021 16:01

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in samimiyetsiz iki yüzlü tutumu devam ediyor

İşgalci İsrail'in ateşkesi ihlal eden saldırılarına Türkiye'den sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, "(Kudüs’teki müdahale) İsrail’in samimiyetsiz, iki yüzlü tutumu devam ediyor. İnanç ve ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bu mezalimin artık son bulması şart" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in samimiyetsiz iki yüzlü tutumu devam ediyor
Dışişleri Bakanlığı

İşgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik zulmü ateşkes kararına rağmen devam ediyor. Ateşkes ilanının üzerinden 24 saat geçmeden İsrail polisi ateşkesi ihlal etti. Binlerce Filistinli cuma namazı için gittiği Mescid-i Aksa'da İsrail polisinin saldırısı ile karşılaştı. Filistinlilerin üzerine ses bombası ve plastik mermiyle saldırarak dağıtmaya çalışan İsrail polisinin saldırılarında 20 Filistinli yaralandı. 

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Türkiye'den İsrail'in ateşkes ihlalilne sert tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail’in samimiyetsiz, iki yüzlü tutumu devam ediyor. İnanç ve ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bu mezalimin artık son bulması şart" ifadelerine yer verildi.m 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...