Tgrt Haber
26 May 2021 17:56

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'deki seçimlere ilişkin açıklama

Son dakika: Suriye’de yapılan devlet başkanlığı seçimlerine yönelik Türkiye’den açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'deki seçimlere ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı,suriye,,seçim,

İç savaşın yaşandığı Suriye’de bugün devlet başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Sembolik seçimlere dünyadan tepki yağarken Türkiye’de seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE GAYRETLERİNİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEKTİR”

Yapılan açıklamada seçimlerin halkın hür iradesini yansıtmadığını belirtilerek gayrimeşru nitelik taşımaktadır dendi. Açıklamada ayrıca, “Serbest ve adil olmayan şartlarda tertiplenen söz konusu seçimler, Suriye ihtilafının siyasi çözümüne ilişkin BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı kararının lafzı ve ruhuyla bağdaşmadığı gibi rejimin siyasi sürece ilişkin samimiyetsiz yaklaşımını da ortaya koymaktadır. Rejimin sonucu malum seçimleri öne sürerek suni meşruiyet sağlama girişimlerine izin verilmemesi ve BM kolaylaştırıcılığında Suriyelilerin sahipliğinde ve öncülüğünde yürütülen siyasi sürecin kesintisiz devam ettirilmesi önem taşımaktadır. Türkiye, bu yöndeki gayretlerini Suriye halkıyla dayanışma içinde kararlılıkla sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...