Tgrt Haber
15 Haziran 2021 14:17

Dışişleri'nden 7 AB üyesinin ortak bildirisine tepki

Dışişleri Bakanlığı, bazı AB ülkelerinin yayınladığı bildiriye ilişkin "7 AB üyesinin Atina’da yaptıkları toplantının sonunda yayınlanan (tek yanlı) Ortak Bildirinin bizim açımızdan hiçbir anlamı ve değeri yoktur" açıklamasını yaptı.

Dışişleri'nden 7 AB üyesinin ortak bildirisine tepki
dışişleri bakanlığı,atina,,bildiri,,AB,

Akdeniz'e kıyısı bulunan 7 Avrupa Birliği ülkesinin dışişleri bakanları, Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya gelmişti. Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz'de gelişmelerin ele alındığı MED-7 Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan sonra ortak bildiri yayınlanmıştı. Söz konusu bildiriye Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

"ORTAK BİLDİRİNİN HİÇBİR DEĞERİ YOK"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, yayınladığı yazılı açıklamada Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) olmadan Doğu Akdeniz'de gerçek anlamda bir iş birliği ortamının oluşturulamayacağını belirtti. Tanju Bilgiç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Akdeniz’e kıyısı olan 7 AB üyesinin Dışişleri Bakanlarının Atina’da 11 Haziran günü yaptıkları toplantının sonunda yayınlanan Ortak Bildirinin bizim açımızdan hiçbir anlamı ve değeri yoktur. Kıbrıs meselesi ve Doğu Akdeniz konularında Rum-Yunan ikilisinin maksimalist talep ve politikalarının savunuculuğunu yapan bu oluşumun her yıl tekrarladığı bu tek yanlı ve taraflı tutumun bölgede barış ve istikrara ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunması mümkün değildir. Evvelce de belirttiğimiz üzere, Türkiye ve KKTC olmadan Doğu Akdeniz’de gerçek bir işbirliği ortamı oluşturulamaz. Bu vesileyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın Doğu Akdeniz’e ilişkin bölgesel konferans önerisini bir kez daha hatırlatmak isteriz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...