Tgrt Haber
07 Aralık 2021 15:55

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki terör saldırısına kınama

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Irak’ın Basra şehrinde gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak ırak halkına ve hükümetine başsağlığı mesajı yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki terör saldırısına kınama
Dışişleri Bakanlığı,Irak,Terör saldırısı

Dışişleri Bakanlığınca sosyal medya platformu Twitter’dan Irak’ta gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapıldı. Terör saldırısını kınayarak ırak halkına ve hükümetine başsağlığı mesajı yayımlandı.

"BU MENFUR TERÖR EYLEMİNİ KINIYORUZ"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Irak’ın Basra şehrinde bugün gerçekleştirilen bombalı bir saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur terör eylemini kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, dost ve kardeş Irak halkı ve Hükümetine başsağlığı diliyoruz. Türkiye, kaynağı ne olursa olsun terörle mücadelesinde Irak halkı ve Hükümetinin yanında yer almaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'taki terör saldırısına kınama

BAŞ SÜPHELİ DEAŞ

Irak'ın Basra kentinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, baş şüpheli olarak DEAŞ gösteriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...