Tgrt Haber
06 Mart 2014 21:23

Dışişleri'nden Kırım açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu'nun aldığı referandum kararının, bölge ile ötesinde olumsuz sonuçlar doğurabilecek tehlikeli ve yanlış bir adım olarak değerlendirildiğini açıklandı.

Dışişleri'nden Kırım açıklaması
dışişleri bakanlığı, kırım, ukrayna, kırım özerk,

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Ukrayna’daki siyasi krizin, ülkenin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, demokratik ilkeler çerçevesinde, uluslararası hukuka ve anlaşmalara uygun şekilde çözülmesi gerektiğini vurgulayageldik. Ayrıca soydaşlarımız Kırım Tatarlarına da ev sahipliği yapan Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki koşulların özel bir hassasiyet taşıdığının altını çizerek,  Kırım’da gerilimin düşürülmesi için ilgili tüm taraflara  itidal ve sağduyu çağrısı yaptık" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu anlayışla, söz konusu referandum kararının, ülkedeki krizin çözümü gayretlerine katkı sağlamayacağına inanıyoruz. Kararı, Kırım’daki farklı gruplar arasında ciddi kırılmalara yol açabilecek, bölgede ve ötesinde olumsuz sonuçlar doğurabilecek, tehlikeli ve yanlış bir adım olarak değerlendiriyoruz. Ukrayna’daki siyasi krize,  oldu bittilerle değil, yukarıda anılan temelde, uzlaşı ve diyalog yoluyla çözüm bulunabileceğini bu vesileyle bir kez daha anımsatmak istiyoruz." Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu, Kırım’ın statüsüyle ilgili referandumun 16 Mart'ta yapılmasına karar vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...