Tgrt Haber
01 Ekim 2021 19:17

Dışişleri'nden Mohib Ullah için başsağlığı mesajı

Dışişleri Bakanlığı tarafından Rohinga Müslümanlarının önde gelen liderlerinden Mohib Ullah’ın suikast sonucu öldürülmesinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor ve kardeş Rohinga Müslümanlarının acısını paylaşıyoruz” denildi.

Dışişleri'nden Mohib Ullah için başsağlığı mesajı
Dışişleri Bakanlığı,Başsağlığı,Mesaj

Dışişleri Bakanlığı tarafından Ruhinga Müslümanlarının önde gelen liderlerinde Mohib Ullah için başsağlığı mesajı yayımlandı.

Dışişleri tarafından yayımlanan mesajda “Rohinga Müslümanlarının önde gelen liderlerinden, Barış ve İnsan Hakları için Arakan Rohinga Toplumu Başkanı Mohammad Mohib Ullah’ın Cox’s Bazar’da bir suikaste kurban gittiği büyük üzüntüyle öğrenilmiştir" denildi.

"TÜRKİYE GÜÇLÜ DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEKTİR"

Mesajın devamında, " Bu menfur cinayeti kınıyor ve faillerinin adalet önüne çıkarılması için gerekli adımların atılması çağrısında bulunuyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor ve kardeş Rohinga Müslümanlarının acısını paylaşıyoruz. Türkiye, Rohinga Müslümanlarının haklarının korunmasına güçlü desteğini sürdürecektir” denildi.

ARAKANLILARI DÜNYAYA DUYURDU

İnsan Hakları İzleme Örgütünün sitesinde yer alan haberde, Bangladeş'in Cox's Bazar bölgesindeki Kutupalong kampında Arakan Rohingya Barış ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Mohib Ullah'ın öldürüldüğü bildirilmişti. Arakanlıların yaşadığı sorunları dünyaya duyurmaya çalışan Ullah'ın, Bangladeş'teki mülteci kamplarında cinayet, tecavüz ve kundaklama gibi hadiseler konusunda uluslararası araştırmacılara bilgi sağladığı biliniyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...