Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Haziran 2014 13:55

Dışişleri'nden Musul açıklaması

Dışişleri, Musul Başkonsolosluğu personeli ve 31 şoförden oluşan vatandaşların Türkiye'ye en kısa sürede dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirdi.

Dışişleri'nden Musul açıklaması
dışişleri bakanlığı,musul,açıklama,rehine,

Dışişleri Bakanlığı, Irak’ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğu personeli ve Musul’un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşların Türkiye'ye en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirdi.Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak’ın geniş kesimlerini etkisi altına alan şiddet olaylarının devam ettiği anımsatılarak, güvenlik alanında düzelme sağlanamadığı, krizin mezhepsel çatışma boyutunun güç kazandığı ifade edildi.Açıklamada, "Sahadaki gelişmeler çok hızlı değişim göstermekte, çatışmalar çok kısa sürede bir bölgeden diğerine sıçrayabilmektedir. Bulunduğumuz aşamada 13 Haziran tarihli güvenlik duyurumuzdaki unsurlar geçerliliğini korumaktadır. Bu çerçevede Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat’ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından tedbirli davranmaları, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat edilmesinden kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir" denildi.THY'nın, Bağdat Havalimanı, Basra Havalimanı, Necef Havalimanı, Süleymaniye Havalimanı ve Erbil Havalimanı’ndan tarifeli uçuşlarını sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, Irak’tan ayrılmak isteyen vatandaşların Kriz Merkezi’nin yanı sıra Bağdat Büyükelçiliği, Basra Başkonsolosluğu ve Erbil Başkonsolosluğundan da yönlendirme alması ve uçuşlarla ilgili olarak THY’yle temasta kalmasının yerinde olacağı bildirildi.
Bakanlık açıklama şunlar kaydedildi:"Irak’ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve Musul’un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bakanlığımızda faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi, Irak’taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk Çağrı Merkezlerimize yapılan başvurular da eş zamanlı olarak Kriz Merkezi’ne yönlendirilmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...