Tgrt Haber
09 Ocak 2022 09:44

Dışişleri Bakanlığı'ndan Nijerya'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Nijerya’nın Zamfara eyaletinde 100’ün üzerinde sivilin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınayan bir mesaj yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Nijerya'daki saldırıya kınama
Dışişleri Bakanlığı,Nijerya,Saldırı

Dışişleri Bakanlığı tarafından, Nijerya'nın Zamfara eylatinde motorsiklet çetelerinin gerçekleştirdiği ve 100'ün üzerinde sivilin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımlandı.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Nijerya'nın Zamfara eyaletinde düzenlenen saldırılarda yüzü aşkın sivilin hayatını kaybettiği derin üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıları şiddetle kınıyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Nijerya halkı ve Hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz.” denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Nijerya'daki saldırıya kınama
Dışişleri'nden yapılan açıklama

100'DEN FAZLA SİVİL KATLEDİLDİ

Niyerya'nın Zamfara eylatinin Zamfara'nın Anka ve Bukkuyum bölgelerinde motorsikleti çetelerin saldırısı sonucu onlarca kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Waramu bölgesinde 58 sivilin cesedi bulunurken, diğer köylerle birlikte ölü sayısının 100'ü geçtiği bildirildi.

Saldırdıkları köylerdeki evleri ateşe veren ve ayrım gözetmeksizin sivillere ateş açan motosikletli çeteler, yüzlerce kişinin de evini terk etmesine yol açtı. Son yıllarda silahlı grupların saldırılarına maruz kalan kuzeybatı eyaletlerine çetelerle mücadele için binlerce asker yerleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...