Tgrt Haber
08 Eylül 2021 17:23

Son dakika! Dışişlerinden Rum yönetiminin Atatürk sansürüne sert tepki

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Rum okullarında okutulan ders kitabından Atatürk’le ilgili sayfanın yırtılmasına tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sansürü 'barbarca yaklaşım' olarak nitelendirdi.

Son dakika! Dışişlerinden Rum yönetiminin Atatürk sansürüne sert tepki
dışişleri bakanlığı,rum okulları,Atatürk,tepki

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) tarafından, okullarda okutulan bir ders kitabından, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı sayfanın yırtılması yönünde verilen talimat, Rum Yönetiminin ülkemize ve KKTC’ye karşı çarpık zihniyetinin ulaştığı radikal düzeyi ortaya koymaktadır. GKRY’nin bu çağdışı, düşmanca ve kabul edilmez tutumunu şiddetle kınıyoruz.

Kıbrıs meselesini yıllardır çözümsüzlüğe mahkum eden GKRY’nin bu son eylemi, Ada’da Kıbrıs Türkleriyle sadece iktidarı ve refahı paylaşmaya değil, birlikte yaşamaya dahi tahammüllerinin olmadığını göstermektedir."

ÖMER ÇELİK'TEN TEPKİ: BARBARCA YAKLAŞIM

Konuyla ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten de açıklama geldi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Rum yönetimine tepki gösteren Çelik şu ifadeleri kullandı:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bir ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatıldığı sayfanın yırtılması talimatını vermesi, Rum kesimi yoneticilerinin Atatürk’ün temsil ettiği değerlerimize düşmanlığının ifadesidir. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bu barbarca yaklaşımı Kıbrıs Türkleri ile birlikte yaşama iradesi noktasındaki tahammülsüz yaklaşımlarının da açık göstergesidir. Savaşta yenik düşen Yunanistan lideri Venizelos'un 1934'te savaşın galibi Mustafa Kemal Atatürk'ü Nobel Barış Ödülü'ne aday göstermesi tarihi bir gerçektir. Yunan ve Rum liderlere bu tarihi mirası hatırlatıyor ve yüzleşmeye davet ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...