Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ocak 2022 09:11

Son dakika! Dışişleri'nden Yunanistan'a sert tepki: Mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı tarafından, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı”nın inşa planı tanıtım töreninde kullandığı ifadelere çok sert tepki gösterildi. Açıklamada, "Yakın tarihimiz hakkında sarf ettiği mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır" denildi.

Son dakika! Dışişleri'nden Yunanistan'a sert tepki: Mesnetsiz ifadeler esefle karşılanmıştır
Son dakika,Dışişleri Bakanlığı,Yunanistan

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu’nun, Atina'nın Elliniko-Agrirupoli semtinde inşa edilmesi planlanan “Sürmene Dünya Pontus Helenizmi Sarayı”nın, inşa planını tanıtım töreni sırasında yaptığı açılış konuşmasında kullandığı ifadeler hakkında açıklama yaptı.

YALAN İTHAMLAR İLİŞKİLERİ GÖLGELİYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu iddialar, Anadolu’yu işgale ve istilaya kalkışanın Yunanistan olduğu, Yunan ordusunun, özellikle Batı Anadolu bölgemizdeki masum sivil halka karşı barbarca insanlık suçları işlediği gerçeğini değiştirmemektedir. İtilaf Devletleri Tahkikat Komisyonu’nun raporunda da kayıtlı bu suçlar nedeniyle Yunanistan’a, Lozan Barış Antlaşması’nın 59. maddesi uyarınca, savaş hukukuna aykırı eylemlerinden doğan zararları tazmin etme yükümlülüğü getirildiğini bir kez daha hatırlatırız. Yunanistan’ın sıkça ortaya attığı gerçek dışı ithamlar, iki ülke arasındaki sorunların çözümü yolundaki samimi ve dürüst bir diyalog ortamının oluşturulmasına yönelik adımları gölgelemektedir” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca, bu tür tutum ve davranışların beklenen sorumluluklarla bağdaşmadığı aktarılırken, “Bu çerçevede, komşumuz Yunanistan’ı bir kez daha aklıselime ve yapıcı bir anlayışa davet ediyoruz” denildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...