Tgrt Haber
25 Haziran 2021 06:32

Diyanet'ten hac başvurusu kararı: Kayıt hakları 2022'ye aktarıldı

Koronavirüs nedeniyle hacı adaylarının kayıt hakları 2021 yılına devredilmişti.. Ancak Suudi Arabistan bu yıl da tedbirler kapsamında hac farizasını yalnızca Suudi vatandaşların yapabileceğini açıkladı. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı 2021'deki hacı adaylarının kayıt haklarının 2022'ye aktarılmasına karar verdi.

Diyanet'ten hac başvurusu kararı: Kayıt hakları 2022'ye aktarıldı
diyanet,hac başvurusu,hac 2021

Suudi Arabistan’ın bu yıl hacca yalnızca Suudi vatandaşlar gidebilecek açıklamasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı 2021'e devredilen hacı adaylarının kayıt haklarını 2022 yılına aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarını ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı.

Korona virüs salgını nedeniyle hacı adaylarının kayıt hakları 2021 yılına devredilmişti. Ancak Suudi Arabistan tedbirlerin devamına karar verdi. Hac bakanlığı "bu yıl yalnızca Suudi vatandaşları ile ikameti olanların hacca gidebileceğini duyurdu.

Suudi Arabistan’ın bu kararı üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarını ilgilendiren önemli bir açıklama yaptı. Diyanet, 2021'deki kayıtların 2022'ye aktarılmasına karar verdi.

2022 yılına kesin kayıt hakkı devredilen hacı adaylarından vazgeçenler olması durumunda, ödemiş oldukları ücretlerin tamamı iade edilecek. Bu kişilerin kazanılmış kura kat sayıları gelecek yıllarda kuraya dahil edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...