Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2015 02:50

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi gözaltına alındı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır'da gözaltına alındı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi gözaltına alındı
diyarbkır, baro başkanı,

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında çıkan yakalama kararının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından Diyarbakır Barosu'nun Adli Hizmet binasında polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Elçi yapılan sağlık kontrolünün ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YAKALAMA KARARI

Tahir Elçi geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında ''Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK, silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir'' ifadelerini kullanmıştı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sözleri nedeniyle Elçi hakkında, yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...