Tgrt Haber
17 Şubat 2016 14:14

Diyarbakır Sur'da çatışmalar sürüyor

DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar sırasında bugün şiddetli çatışmalar yaşandı. İlçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi.

Diyarbakır Sur'da çatışmalar sürüyor
diyarbakır,sur,çatışma,

Diyarbakır'ın 6 mahallesinde 2 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, birakatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı süren merkez Sur İlçesi'nde operasonlar devam ediyor. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un yüzde 95'nin temizlendiğini açıkladığı Sur'da özel kuvvetler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda tuzaklanmış bombaların imhası gerçekleştiriyor. Patlayıcıların imhası sırasında Savaş ve Fatihpaşa mahallelerindeki Çiftehan, Yenikapı, Muallak, Şeftali, Köprülü ve Göçmen sokak üzerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar r arasında zaman zaman çatışmalar da yaşanıyor. İlçeden silah ve patlama sesleri yükselirken, Sur'a bugün takviye askeri sevkıyatlar yapıldığı görüldü.
 
Sokağa çıkma yasağının bulunmadığı Gazi Caddesi üzerindeki bazı esnaflar kepenk açarken, bazıları da kurşun sekmesi riskine karşı kepenklerinı açmadı. Cadde üzerinde bazı vatandaşlar çatışmaları merakla izlerken, Orman ve su İşleri İl Müdürlüğü ile DSİ'ye ait araçlar çatışma bölgesindeki moloz yığınlarını toplayarak, kumlarla çukurları kapatıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...