Tgrt Haber
18 Aralık 2016 11:00

Diyarbakır'da 21 köyde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'da toplam 21 köyde PKK'ya düzenlenecek operasyonlar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır'da 21 köyde sokağa çıkma yasağı
diyarbakır,silvan,yasak,

Diyarbakır'ın Lice, Hani ve Kocaköy ilçelerine bağlı  7 köyde, terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa  çıkma yasağı ilan edildi.
 Valilikten yapılan açıklamada, Lice, Hani ve Kocaköy ilçeleri  kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de  bulunduğu değerlendirilen PKK'lı teröristler ve işbirlikçilerinin etkisiz hale  getirilmesi, teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak,  barınak, depo alanlarının ve uçaksavar mevzilerinin tahrip edilmesi ve  malzemelerinin ele geçirilmesi amacıyla operasyon düzenleneceği belirtildi.
 Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin  sağlanması amacıyla İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereği sivil  vatandaşların zarar görmemesi için Lice'nin Güçlü ve Gökçe köyleri, Hani'nin  Kırım, Gömeç ve Yayvan köyleri ile Kocaköy'ün Yazıköy ve Şaklat köylerinde 18  Aralık saat 05.00'ten itibaren sokağa çıkmanın yasaklandığı ifade edilen  açıklamada, yasağa uyulmasının, vatandaşların can ve mal güvenliği yönünden önem  arz ettiği kaydedildi.

SİLVAN'DA DA YASAKLANDI

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Kazandağı, Demirkuyu, Taraklı,  Darıseven, Kalemli, Toklar, Boğazönü, Dönenkaya, Çalönü, Gürpınar, Ormandışı,  Taşpınar, Altınkum, Arı kırsal mahalle ve mezralarda sokağa çıkma yasağı ilan  edildiği duyuruldu.Açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, huzur,  güvenlik, emniyet ve kamu huzurunun sağlanması amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun  ilgili maddesi gereğince saat 06.00'dan itibaren geçerli olan yasağın ikinci bir  duyuruya kadar süreceği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...